Hlavní navigace

Berňáky vyjdou vstříc těm, co řeší přiznání osobně. Prodlouží úřední hodiny

22. 2. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
I přesto, že lze posílat daňové přiznání online a tím si ušetřit čas, stále je velká většina těch, kteří řeší daně osobně. Finančáky prodlouží otevírací dobu.

Daňová přiznání by měly mít jednotlivé finanční úřady na svých stolech 3. dubna. Tento termín se týká těch plátců, kteří neřeší daně s daňovým poradcem.

Jestliže plátce daně využije osobní podání, může počítat s přívětivým krokem finančního úřadu. Jak se totiž z dlouhé praxe ukazuje, plátci daně nechávají podání přiznání k dani na poslední chvíli, a tudíž se na úřadech pár dní před vypršením stanovené lhůty tvoří dlouhé fronty. Finanční úřady proto vychází každoročně vstříc a prodlužují otevírací dobu.

V posledních dnech před vypršením nejzazšího termínu podání přiznání k dani rozšíří finanční úřady úřední hodiny a jejich územních pracovišť. Od pondělí 26. 3. 2018 do čtvrtka 29. 3. 2018 budou moc plátci daně využít otevírací doby od 8:00 do 17:00 hodin a v poslední den lhůty pro podání, tj. v úterý 3. 4. 2018 od 8:00 do 18:00 hodin.

Lidem z vybraných obcí, ve kterých není územní pracoviště finančních úřadů, budou pomáhat s daňovými povinnostmi jako každý rok pracovníci finanční správy, kteří jsou do obcí vysíláni. Více v článku: Finančák posílá do vybraných obcí své pracovníky. Poradí s přiznáním k dani

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).