Hlavní navigace

Blíží se termín pro 2. splátku u daně z nemovitých věcí. Koho se týká?

28. 11. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Do konce listopadu je nutné uhradit druhou splátku u daně z nemovitých věcí. Kteří poplatníci by neměli termín propásnout?

Finanční správa upozorňuje poplatníky daně z nemovitých věcí na blížící se nejzazší termín pro platbu druhé splátky. V pátek 30. listopadu je termín pro zaplacení 2. splátky u daně z nemovitých věcí u poplatníků daně provozujících zemědělskou výrobu a chov ryb, upozorňuje na svém twitterovém profilu. Jde o všechny poplatníky s daní vyšší než 5000 korun. 

Jak uvádí zákon o dani z nemovitých věcí, daň z nemovitých věcí je splatná:

  • a) u poplatníků daně provozujících zemědělskou výrobu a chov ryb ve dvou stejných splátkách, a to nejpozději do 31. srpna a do 30. listopadu zdaňovacího období,
  • b) u ostatních poplatníků daně ve dvou stejných splátkách, a to nejpozději do 31. května a do 30. listopadu zdaňovacího období.

Nepřesáhne-li roční daň z nemovitých věcí částku 5000 Kč, je splatná najednou, a to nejpozději do 31. května zdaňovacího období. Ke stejnému datu lze daň z nemovitých věcí zaplatit najednou i při vyšší částce.

Změny koeficientů k dani z nemovitých věcí

Pouze ve dvou okresních městech se pro příští rok změní koeficienty k dani z nemovitých věcí. Změny se navíc týkají pouze malé části těchto dvou měst. Podrobněji v článku Koeficienty daně z nemovitých věcí 2019 se skoro v žádném okresním městě nemění.

ZMĚNY 2019 

Co se všechno změní v roce 2019

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).