Hlavní navigace

Poslední změnou image prošel svalovec z fitcentra

2. 11. 2010
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: 329515
Najít pro svalnaté muže správnou velikost oblečení může být i pro odborníky tvrdý oříšek. Podívejte se na poslední Business (duo) Proměnu, kterou absolvoval majitel fitcentra se svou manželkou.

Dnes představujeme v Business (duo) Proměnách poslední pár – manželé ze severu Čech, Irena a Pavel. Pavel je majitelem fitness centra a Irena pracuje ve fitku jako recepční.

Jako jediní dorazili na proměnu v silném trojčlenném složení, společně s ratolestí, která zatím žádné změny image nepodstoupila, ale kdo ví, třeba v příštích ročnících také zaboduje.

Video

Po porodu zauvažujte o kratších vlasech

V poslední proměně k žádným radikálním změnám v účesech nedošlo. U Pavla kadeřnice pouze lehce upravily střih vlasů a vousů, které teď vypadají více upraveně. Irenin mladistvý a sportovní vzhled podpořili kadeřnice výraznou ofinou a zářivější barvou. „Krátké vlasy jsou stále populárnější a mnoho žen jim dává v dnešní uspěchané době přednost. Krátká ofina rozhodně zásadním způsobem ovlivní celkový vzhled a omlazuje,“ komentovala Jarka Čechová, majitelka salónu Nous l´assumons.

Ženy by neměly zapomínat, že hormonální změny v těhotenství a po porodu se týkají také vlasů. Dochází ke změnám kvality a kvantity vlasového porostu. Nejvíce trápí ženy vypadávání vlasů v období tří až šesti měsíců po porodu. Je to fyziologický stav a nedá se mu předejít, neexistuje žádná léčba. Nejpozději však do šesti až devíti měsíců od porodu, by se měl tento stav upravit. Péči o vlasy v těhotenství a po porodu bychom neměly podceňovat. Odborníci doporučují například zauvažovat o kratším střihu, který se dobře udržuje. V případě melírů či barvení by ženy měly volit spíše šetrnější a přírodní barvy. Čtěte více na Asistentka.cz: Osmá proměna: Vlasy, účes a vlasová grafika

Paní Irena má velmi krásné rysy, proto se líčení hlavně dotvořil perfektní look. Pleť nebyla ještě v normálu, protože prodělala hormonální změny po porodu. Taková pleť se vyznačuje jemným začervenáním a viditelným akné, které je potřeba redukovat správným kosmetickým výrobkem. Dobrým pomocníkem v takovém případě je jílová maska s čerstvým výtažkem z echinacey, která bojuje proti zánětům, normalizuje kožní maz a hydratuje.

Pro dostatečné zakrytí akné byl nanesen make-up, který je snadno roztíratelný, lehký a má zklidňující vlastnosti. Pro zafixování a bezchybný vzhled pleti byl nanesen kontaktní pudr, který má ultra jemnou konzistenci a dlouhotrvající přilnavý efekt. Na oči jsme nanesli luxusní oční stín, který zvýraznil krásu a dodal na zvláštnosti. Hloubku pohledu a svůdný vzhled dotvořila řasenka, která barví řasy bez rizika slepení a snadno se odstraňuje. Na závěr byla použita tvářenka, která dotvořila glamour look, doplnila Martina Křížová vizážistka firmy Zepter Cosmetics.

Pan Pavel patří do skupiny mladých mužů, které by měli pečovat o svoji pleť a bojovat se správným kosmetickým výrobkem proti vzniku vrásek. Podle Martiny Křížové by tak měl používat aktivní přípravky proti stárnutí, které dodají pleti potřebné vitamíny a látky, které bojují se stárnutím pleti. Pro udržení a umocnění dlouhodobě mladistvého vzhledu je možno kombinovat s dalším přípravkem pro regeneraci buněk, který redukuje drobné vrásky a je vhodný používat již kolem 30 let. Obsahuje výtažek z rostliny Centella Asiatica, vitamíny A, E, C a UV-filtry. Čtěte více na Asistentka.cz: Osmá proměna: Kosmetika a líčení

7 otázek pro Irenu a Pavla

Co vás přimělo k účasti v projektu Proměny?

Irena: Viděla jsem upoutávku na internetu a rozhodla jsem se, že zkusím přesvědčit manžela, abychom se přihlásili.

Pavel: Přiznávám, že se mi nápad mé ženy přihlásit nás do soutěže příliš nelíbil, ale chtěl jsem jí udělat radost.

Co jste od Proměn očekával/a?

Irena: Jsem na mateřské dovolené a občas vypomáhám manželovi ve fitku jako recepční. Prožívám krásné, ale zároveň velmi hektické období a vůbec na sebe nemám čas. Od proměn jsem očekávala, že si uděláme hezký výlet a hlavně, že po delší době bude někdo pro změnu pečovat o mě.

Pavel: Po pravdě řečeno jsem neočekával nic moc. Nejsem typ chlapa, který se rád předvádí, ale nakonec jsem fotografování i natáčení přežil.

Považujete změny po absolvování Proměn za pozitivní?

Irena: Ano, bylo to příjemné a poučné. Dozvěděla jsem se, mimo jiné, jak pečovat o svou pleť a jak se za pár vteřin dokonale nalíčit.

Pavel: Byla to zajímavá zkušenost, ale myslím, že bych už do toho znovu nešel.

V čem konkrétně vám účast v projektu Proměn pomohla v rámci vašich pracovních aktivit?

Irena: Je velmi příjemné, že si naši stálí klienti fitka všimli změny mé vizáže a nešetřili komplimenty.

Pavel: U mě žádná velká změna neproběhla, ale byl jsem příjemně překvapen, že si také pár lidí všimlo mého upravenějšího zevnějšku.

Co vy osobně vnímáte jako největší pokrok?

Irena: Po absolvování proměn jsem dostala nový impulz a chuť o sebe opět začít více pečovat. Každý den se budu snažit najít alespoň půl hodiny sama pro sebe.

Pavel: To, že jsem se nechal přesvědčit a proměny absolvoval.

Jaký význam vy sama/sám přikládáte vaší image? Jakou roli hraje vizáž a vystupování ve vaší profesi?

Irena: Pokud pracujete denně s lidmi, tak je upravený vzhled a příjemné vystupování nutností. Do našeho fitness centra chodí lidé cvičit nejen pro zdraví, ale aby dobře vypadali. Musíme jít příkladem a vytvořit tak našim klientům příjemnou a profesionální atmosféru.

Pavel: Souhlasím se svou ženou.

Jak celkově hodnotíte absolvování Proměn a jaká část se vám nejvíce líbila?

Irena: Celý den byl fajn. Nedokáži říci, která část byla nelepší, Myslím ale, že se dcerce nejvíce líbilo v kadeřnictví.

Pavel: Asi největší zábava byla při výběru oblečení v Domě módy.

Pan Pavel patří mezi muže, pro které není jednoduché v běžné nabídce konfekčních klasických oděvů vybrat si ten správný. Pravidelným cvičením ve fitness centru nabude svalová hmota především v horní části těla a s tím konfekční velikosti nepočítají. V Domě módysi však s Pavlovými svaly dokázali poradit a vybrali pro něj vhodné, elegantní oblečení.

Situaci s nadměrnými rozměry lze také řešit ušitím pánského obleku či košile na míru. Předností této volby je možnost výběru z mnohem větší nabídky atraktivních materiálů, včetně značkových. Navrhne se také vhodný střih obleku, tzn. jednořadé či dvouřadé sako, počet knoflíků, šířka klopy, šířka kalhot a další nezbytné „maličkosti“. Volbou nestandardního materiálu i střihu je možné navrhnout a ušít velmi atraktivní model, který ovšem nemůžeme již považovat za klasický pánský oblek či sako.

Podobná situace je i u košil. Nabídka materiálů zahrnuje nemačkavé materiály 100% bavlny od jednobarevných, různých proužkových, diagonálních, čtverečkových vzorů včetně plastických. Vedle materiálu si zákazník vybírá vhodný tvar límce, manžety, druh zapínání a kapsičky, eventuálně vyšití monogramu. Vyzkoušený a schválený vzor pánské košile je uchován pro další šití košil již bez měření, jen na základě výběru materiálu.

Paní Irena je sportovní typ. Určitě více užije kalhoty a volí příjemné materiály. Odbornice z obchodu Lady Moda zvolily trochu výstřední hedvábné turecké kalhoty. V kombinaci s fialovým bavlněným topem, který je zdobený výraznou korálovou aplikací, má Irena model vhodný pro pracovní schůzky i na menší společenské akce. Otevřené sandálky na korkové platformě jsou krásnou ukázkou toho, jak nechat vyniknout upravené nohy. Korek odlehčuje botu a noha je přitom opticky zeštíhlena. Čtěte více na Asistentka.cz: Osmá proměna: Oblečení a obuv

Fotogalerie

BDP: Irena a Pavel - galerie

Pro proměnu Ireny, jež pracuje ve fitness centru jako recepční, vybrali odborníci z obchodu Arde.cz praktickou dámskou peněženku, která je dostatečně prostorná a současně ji může nosit i jako psaníčko. Peněženka má navíc odepínací řetízek. Pro fialovobíle laděnou proměnu Pavla byl vybrán kroužkový organizér. Špičková kůže organizéru, luxusní semišové polstrování a kalendář na krásném krémovém papíru dokonale podtrhují celkový dojem.

Daně x

Jako doplňkový bižuterní šperk byly zvoleny pouze náušnice od šperkové designérky Terezy Holáskové ze salónu Otto Blanc. Vzhledem k tomu, že mladá dáma byla oblečena do trika s výrazně zdobným výstřihem, nedoporučili odborníci náhrdelník. Sám zdobený výstřih může někdy dublovat náhrdelník. Zvolené náušnice jsou vyrobeny ze skla ve velmi módní a atraktivní fialové barvě. Opět i letošní podzim a zima jak v dámské, tak i v pánské módě využívá této barvy. Návrhářka Tereza Holásková pracuje jak s trendovými barvami doplňků, tak respektuje individuální potřeby klientů.

Jak říkají image-makeři, při jednání je důležitý každý detail. Aby člověk udělal dojem na druhou stranu, je třeba mít všechno patřičně sladěné. Dokonce i pouzdro na váš mobil nebo klíče, které necháte jen tak ležérně ležet na stole, může zcela nečekaně zapůsobit. Čtěte více na Asistentka.cz: Osmá proměna: Doplňky sjednocující vzhled

Před proměnou

BDP: Irena a Pavel

Po proměně

BDP: Irena a Pavel

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).