Nejstarším kontinuálně fungujícím knihkupectvím v Česku, jehož začátky sahají až do sedmdesátých let, je knihkupectví Kanzelsberger. Jan Kanzelsberger, syn zakladatele, se v této nejhustší síti knihkupectví v naší zemi stará o ekonomiku. Jako vystudovaný knihkupec a člověk, který knihami žije, ví přesně, co lidé chtějí.
Sesterský server Vitalia.cz si s Janem Kanzelsbergerem povídal zejména o kuchařkách a publikacích, které pojednávají o jídle a zdraví. V rozhovoru mimo jiné prozradil, jak velké procento ze všech nových knih představují tituly o jídle a zdraví?
Je to zhruba deset procent. Jde tedy o každou desátou prodanou knihu. Je zajímavé, že tento trend se už zhruba dvacet let nemění, a to přesto, že portfolio knih i množství se v průběhu významně lišilo. Za rok vyjde celkově asi patnáct tisíc nových titulů, přičemž denně u nás zapíšeme zhruba padesát nových položek,
popisuje Kanzelsberger.
Jak se kuchařky vyvíjely, jaké druhy kuchařských knih dnes lidi nejvíce kupují a jak ovlivnil prodeje nástup elektronických knih?
Celý rozhovor si přečtěte na serveru Vitalia.cz v článku Jan Kanzelsberger: Co kuchtí herci, už nikoho nezajímá, dnes lidé vaří podle odborníků
Zavítejte do knihkupectví Kanzelsberger ve fotogalerii.