Hlavní navigace

Byznys s knihami: Jedním z nejžádanějších titulů jsou knihy o jídle a zdraví

16. 10. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc
Za rok vyjde celkově asi patnáct tisíc nových titulů. Deset procent z nich jsou knihy o jídle a zdraví. Co přesně lidé chtějí, prozradil známý knihkupec.

Nejstarším kontinuálně fungujícím knihkupectvím v Česku, jehož začátky sahají až do sedmdesátých let, je knihkupectví Kanzelsberger. Jan Kanzelsberger, syn zakladatele, se v této nejhustší síti knihkupectví v naší zemi stará o ekonomiku. Jako vystudovaný knihkupec a člověk, který knihami žije, ví přesně, co lidé chtějí. 

Sesterský server Vitalia.cz si s Janem Kanzelsbergerem povídal zejména o kuchařkách a publikacích, které pojednávají o jídle a zdraví. V rozhovoru mimo jiné prozradil, jak velké procento ze všech nových knih představují tituly o jídle a zdraví?

Je to zhruba deset procent. Jde tedy o každou desátou prodanou knihu. Je zajímavé, že tento trend se už zhruba dvacet let nemění, a to přesto, že portfolio knih i množství se v průběhu významně lišilo. Za rok vyjde celkově asi patnáct tisíc nových titulů, přičemž denně u nás zapíšeme zhruba padesát nových položek, popisuje Kanzelsberger. 

Jak se kuchařky vyvíjely, jaké druhy kuchařských knih dnes lidi nejvíce kupují a jak ovlivnil prodeje nástup elektronických knih? 

Celý rozhovor si přečtěte na serveru Vitalia.cz v článku Jan Kanzelsberger: Co kuchtí herci, už nikoho nezajímá, dnes lidé vaří podle odborníků

Zavítejte do knihkupectví Kanzelsberger ve fotogalerii. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).