Hlavní navigace

Část poplatníků se přesune pod jiné územní pracoviště berňáku. Týká se to i vás?

25. 11. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Kvůli změně územně správního členění státu dojde v lednu 2021 k přesunu spisů některých daňových subjektů na jiné územní pracoviště.

Spisy jsou na územních pracovištích finančních úřadů umístěny zejména ve vazbě na správní obvody obcí s rozšířenou působností. Kterých obcí se změna týká?

Kterých obcí se přesun týká

K 1. 1. 2021 dojde kvůli změně územně správního členění státu k přesunu spisů daňových subjektů na jiné územní pracoviště. Týká se to subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obcích Bříství, Kounice, Vykáň, Frýdštejn a Věžnice. Nově budou tyto obce přesunuty pod správní obvod jiné obce s rozšířenou působností.

Kam se spisy přesunou

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obcích Bříství, Kounice a Vykáň, resp. spisy k dani z nemovitých věcí, které se nachází v obvodu územní působnosti těchto obcí, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Českém Brodě na Územní pracoviště v Nymburku (obojí Finanční úřad pro Středočeský kraj).

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Frýdštejn, resp. spisy k dani z nemovitých věcí, které se nachází v obvodu územní působnosti této obce, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Turnově na Územní pracoviště v Jablonci nad Nisou (obojí Finanční úřad pro Liberecký kraj).

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Věžnice, resp. spisy k dani z nemovitých věcí, které se nachází v obvodu územní působnosti této obce, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Jihlavě na Územní pracoviště v Havlíčkově Brodě (obojí Finanční úřad pro Kraj Vysočina).

Kam se přesunou části spisů týkající se vymáhání daní

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obcích Bříství, Kounice a Vykáň, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Kolíně na Územní pracoviště v Nymburku (obojí Finanční úřad pro Středočeský kraj).

skoleni_15_4

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Frýdštejn, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Semilech na Územní pracoviště v Jablonci nad Nisou (obojí Finanční úřad pro Liberecký kraj).

Spisy daňových subjektů, které mají místo pobytu či sídlo v obci Věžnice, se k 1. 1. 2021 přesunou z Územního pracoviště v Jihlavě na Územní pracoviště v Havlíčkově Brodě (obojí Finanční úřad pro Kraj Vysočina).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).