Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Celníci se vrhli na kontrolu prodejců v pražském metru, v hledáčku měli EET od Nevrlý Tonda - Celníci jsou novodobý volksturm mastné tlamy a soudruha...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2019 14:45

    Nevrlý Tonda (neregistrovaný)

    Celníci jsou novodobý volksturm mastné tlamy a soudruha Babiše. S každým režimem dokáží překabátit a hlavně prosadit svou nepostradatelnost. Zatímco sousední Rakousko má i se spolkovým celním prezidentem 850 celníků, tak tato podivná země jich má desetkrát tolik a to ještě na rozdíl od Rakouska hraničíme jen se samými státy EU. Průměrný plat v této organizaci, která má zkrácený povinný týdenní úvazek ex lege je kolem 47 000 Kč hrubého a jen pro zajímavost, soudruzi z finanční správy mají jen o 7 000 Kč nižší průměr než jejich bratři, sestři a soukmenovci v uniformách. Máme fakt hodně hloupé podnikatele, kteří si ještě na tyto předraze placené dráby a buzeraci od nich dobrovolně připlácejí v odvodech a na daních namísto toho, aby požadovali jejich redukci na úroveň sousedního Rakouska. V Rakousku pracuje u berní správy cca 7 000 zaměstnanců, zatímco v Republice Babišově více než 16 000.

  • 21. 2. 2019 9:41

    mm (neregistrovaný)

    Ten článek je ale o EET, motat sem platy celníků či počty v ČR a Rakousku je jako psát o koze a voze. Prostě zákon o EET platí a i když jsem pro jeho zrušení nebo minimálně o korekci až od hodně vysokého obrytu ( např. od plátcovství DPH ) nic to nemění na tom že je to můj osobní názor a že EET jako zákon platí a to dokonce po posouzení ÚS ČR, tedy já zákony dodržuji, mohu nesouhlasit ale dodržuji je, u EET máte 2 povinnosti - evidovat hotovostní tržbu u FÚ - a vystavit účtenku s FIK.

    Pokud se neděje, dochází k porušení zákona, což je přestupkem který je sankcionován až do výše 500 tis. Takže nad čím se pozastavovat ? že je v Rakousku 7000 zaměstnanců berňáku - a co má být, víte jaké jsou pokuty v Rakousku za nedodržení tamních zákonů - dokonce takové že ČR nedoporučuje OSVČ tam dojíždět vůbec pracovat subdodavatelsky.

    České samostatně výdělečně činné osoby (OSVČ) podnikající v Rakousku se dostávají do problémů v souvislosti s nekompromisním postupem tamních úřadů proti mzdovému a sociálnímu dumpingu. Pokuty, které dosahují až likvidační úrovně (mohou dosahovat až několika desítek tisíc EUR ) , nastávají v momentě, kdy práci na živnostenský list překvalifikují rakouské kontrolní orgány na zaměstnanecký poměr nebo kdy nerespektují, že stejný typ práce na pracovišti vykonává více OSVČ. Živnostníci přitom vycházejí z toho, že vstupují na jednotný vnitřní trh, na kterém platí ve všech zemích EU pro podnikání stejné podmínky.

    Takže pište k tématu EET a Rakousko nechejte tak, nic o něm nevíte.

  • 21. 2. 2019 14:47

    nevrlý Tonda (neregistrovaný)

    Hele, frajírku, nebyl jsi to svého času zrovna ty, který jsi hájil právo všech, aby tu vyjevili názor a neomezovali se v názorech a nyní někomu chceš kázat o čem psát má a o čem ne? Nejsi náhodou takhle CENZOR?...a hlavně nemyslím, že by to spolu nesouviselo - někdo tady plácá, že chce stát řídit jako firmu anebo farmu, ono je to fuk, ten slovenskej mafián toho naplácá tolik, že i HAJAJA je pořád ještě věcný fraje. Slovenskýmu mafiánovi se to ovšem tak nějak toleruje a už vůbec vám nevadí, že stát řídí k bankrotu. Proč Rakousko vystačí se sedmi tisíci finančáky a necelou tisícovkou celníků, zatímco česká gubernie má furt těchto Burešových poskoků údajně nedostatek? Nevím, proč bych měl platit dráby navíc, když se dá práce zracionalizovat. Kdo ochraňuje tyto netáhla, je sám netáhlo. A všichni víme, že po revoluci se za nejzkorumpovanější složku státní správy považovali právě celníci, ze kterých ovšem Kalousek, následně Sobotka a nyní i Bureš udělal zas málem polobohy. Nejlépe placené flákače ze státní správy, kteří nosí zbraň, bojí se lidí, proto musí mít na rozdíl od civilistů při kontrole EET krycí doklady a hlavně po jejich návštěvě zůstane ve skříni štěnice. Děkuju, ale mm nebo jak se vlastně jmenuješ coby jejich advokát, NECHCI. A poukaz na to, že díky pokutám mohou mít v Rakousku méně úředníků je taky demagogie. Ono je to spíš o něčem jiném - o lidech na obou stranách. Sice nás tu živnostníky nutí neustále do nějaké elektronizace, ale aby se současně s tím snižoval počet ouřadů, to ani nápad. Koneckonců stačí se podívat na ten jejich slavný ADIS. Když můj kamarád končil na berňáku před pár lety, říkali, že díky ADISu bude časem v kancelářích minimum lidí a dneska - když tam přijdu, v té co původně seděli tři lidi už jich je dnes rovnou pět. Takže - kecálku - zkus se svým krycím jménem mm najít něco z hlediska tvrzení stravitelnějšího a hlavně neomezuj druhé v jejich názorech, to se fakt nedělá a dělat to někdo tobě, vidím jak už křičíš jak potrefenej.

  • 21. 2. 2019 15:20

    mm (neregistrovaný)

    Já nerozumím tomu o čem píšete, absolutně nevím na co reagovat, v vašem příspěvku je zase naplácáno úplně všechno a vlastně také nic, na co může rozumný člověk relevantně odpovědět. Nejsem cenzor, nebyl jsem to já, HAJAJA neznám, Rakousko jsem uvedl ( najděte si to jak pokutují české OSVČ třeba na : amsp.cz , Kalouska, Babiše a Sobotku si nechte na něco jiného, platy celníků neřeším, SW ADIS mne nezajímá, kamaráda co skončil na berňáku pozdravujte, na FÚ pokud vás něco irituje jako důchodce ( tedy uvedl jste, že již nepodnikáte ) tak tam nechoďte - nebo se tam chodíte ohřát ?

    Článek je o EET, jistě máte právo názoru, pokud chcete psát o veverkách, fajn, zakázat to nelze, pište, ale již sám.

    Máte tam něco dalšího, pokud ne, tak to necháme, souhlasíte ?

  • 21. 2. 2019 22:04

    Hajaja (neregistrovaný)

    Hele, jestli chceš někoho k něčemu vyprovokovat, tak jsi si opravdu spletl místo. Veřejné záchodky anebo čítárna Agrofertu jsou jinde. Čus. Jinak - když chce někdo plácat hubou, jak šetří na státních výdajích, tak redukce počtu celních úředníků a pracovníků Generálního finančního ředitelství je docela dobrý podnět pro začátek. Ale to ty jistě ve své omezenosti nechápeš. Tak pokud ti nejsme do tvé diskuse dost dobří jdi diskutovtat třebas s těmi Eskymáky, určitě ti nebudou odmlouvat. A fan club z finanční a celní správy v klikání nech doma.

  • 22. 2. 2019 7:56

    JáJáJá (neregistrovaný)

    Včera jsem zachytil zprávu, že přibývá seniorů, se kterými nikdo nepromluví mnoho dní, či týdnů. Tak jsem rád, že jsi našel cestu na net, byť tvé příspěvky přetékají žlučí a jde vidět, jak jsi nas... na celý svět.

  • 22. 2. 2019 9:33

    Hajaja (neregistrovaný)

    Vážně, ty jsi psycholog a neměl bys diskutovat na jiném webu? Anebo začni tou vaší - kdo má v hlavě vyhrabáno, za koblihu volí ANO a pokud vím, tak máte hodně voličů z řad důchodců...tak že bys mluvil o nich?

  • 22. 2. 2019 8:33

    mm (neregistrovaný)

    já se divím že vás nezablokují natrvalo, příspěvky o ničem a kapou z vás urážky v podstatě nekontrolovatelně, tady je článek o tom že trhovci v metru porušují zákon o EET, a jeden nemá ani platný ŽL ( což musí vadit každému slušnému podnikateli, co zákony dodržuje a samozřejmě s tím má i vyšší náklady, protože já zlodějíčky nepodporuji a je mi zcela jedno jak vysoké tržby krátí a jaký by byl případný výnos pro stát - prostě jsou to zlodějíčci co porušují zákon ) ale jste jen nepodnikající senior co tady tapetuje páté přes deváté, takže vás neberu vážně.

  • 26. 2. 2019 13:13

    Jarda (neregistrovaný)

    Jestli on pan Nevrlý Tonda (alias Hajaja), není spíše nějaký zhrzený byvalý ouřada, který o podobné teplé místečko přišel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).