Hlavní navigace

Česká spořitelna poskytuje zvýhodněné úvěry a odklad splátek až o 6 měsíců

30. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Česká spořitelna nabízí svým klientům pomoc: kromě nabídky odkladu splátek a úvěrů se zárukou pokračuje také ve standardním úvěrování a financování.

Banka nabídne všem firemním klientům také možnost okamžitého čerpání státem garantovaných úvěrů v rámci programu COVID II.

O odklad splátek je velký zájem

Česká spořitelna zpracovala od 20. března více než 20 tisíc žádostí o odklad splátek úvěrů individuálních i firemních klientů, kteří byli postiženi pandemií. O odložení splátek dosud požádalo 18 600 individuálních a 1 700 firemních klientů a 56 % tvořily žádosti o odklad spotřebitelských úvěrů, 35 % žádosti o odklad hypotečních úvěrů a zbývajících 9 % tvořily žádosti o odklad firemních úvěrů.

Individuální klienti, jejichž schopnost splácet byla ohrožena pandemií, mohou nyní u České spořitelny online požádat o odklad splátek až o 6 měsíců. Podobně také firemní klienti, podnikatelé a OSVČ mohou žádat až o 6 měsíční odklad splátek úvěru, aniž by po dobu odkladu byl snížen jejich rating. Konkrétní podmínky odkladu odpovídají situaci a potřebám firmy a jsou sjednávány na zcela individuální bázi. 

Firemní klienti, kteří už o odklad splátek z důvodu postižení pandemií zažádali, byli především z řad malých firem a OSVČ a dominovaly zde obory pohostinství, pronájem nemovitostí, obchodní činnost, automobilová doprava a servis.

O odkladu splátek jsme informovali v článku Také klienti České spořitelny si mohou odložit splátky úvěrů

Chci všechny naše klienty ujistit, že Česká spořitelna bude pokračovat ve standardním úvěrování a financování, protože jsme si vědomi, že zajištění financování všech klientů je klíčovou podmínkou jak pro přežití firem, tak pro udržení desítek tisíc pracovních míst v celé České republice, dodává Tomáš Salomon, předseda představenstva České spořitelny.

Sjednat si můžete i úvěry se zárukou

V průběhu dubna začne Česká spořitelna poskytovat zvýhodněné úvěry se státní zárukou. A to v rámci programu COVID II, který připravuje Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR (MPO). 

Psali jsme o něm v článcích Pomoc je tady: Podnikatelé mohou podávat žádosti do programu Úvěr COVID a Na podporu podnikatelů v rámci programu Úvěr COVID II půjde dalších 5 miliard.

Brand24

Díky tomuto programu získají malé a střední firmy zvýhodněný úvěr se zárukou k provoznímu financování. Tento úvěr bude možné poskytnout až na 3 roky ve výši od 10 tisíc do 15 milionů korun. Primárně tyto peníze půjde využít na úhradu mzdových nákladů, nájmu, energií, dodavatelsko-odběratelských faktur, materiálu či zásob.

Poskytovaná záruka ze strany ČMZRB bude krýt 80 % komerčního úvěru a podnikatelé budou moci zároveň čerpat finanční příspěvek až jeden milion korun na úhradu úroků. Předpokládaná doba ručení bude tři roky.

Podívejte se na další úlevy tuzemských bank: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).