Hlavní navigace

ČEZ vyjde vstříc svým zákazníkům. Uleví jim například odkladem plateb

19. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Dodavatel energií ČEZ se rozhodl ulevit zákazníkům zasaženým současnou epidemií COVID-19 a přichystal pro ně úlevy.

Společnost ČEZ Prodej umožní domácnostem v odůvodněných případech odklad plateb až o tři měsíce a zároveň dočasně přestane vydávat požadavky na odpojení elektřiny a plynu u zákazníků, kteří budou kvůli epidemii v prodlení se splatností. S úlevami pro zákazníky počítá i společnost ČEZ ESCO dodávající energie podnikům.  

Můžete si odložit platbu záloh

Předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš říká, že v ČEZ chtějí zákazníkům vyjít vstříc a ukázat jim, že jsou s nimi i v této náročné době. Domácnostem, které se v důsledku epidemie koronaviru dostanou do těžkostí s placením, umožníme odklad plateb záloh až o tři měsíce, aby teď lidé mohli uspořené prostředky použít na nejnutnější věci, popisuje. 

ČEZ Prodej také přestane až do odvolání vydávat pokyny k odpojení od energií u domácností, které se kvůli současné situaci dostanou do problémů. Například v případě, že by zapomněli využít prvního opatření a nesnížili si na první tři měsíce zálohy. Kvůli snížení záloh nemusí lidé na pobočku, vše lze řešit ideálně přes internet pomocí aplikace ČEZ ON-LINE na www.cezonline.cz. Zákazníci, kteří nevyužívají internet, se mohou s požadavkem snížení záloh obrátit na linku 800 810 820, která je zdarma, dodává generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.  

V případě nedoplatku mohou zákazníci ČEZ využít také bezúročných splátkových kalendářů. Tyto kroky nejsou zaměřeny na chronické neplatiče, ale řádné zákazníky, kterým chceme umožnit překlenout toto náročné období. Naši pracovníci v obsluze dostali už dnes potřebné pokyny, shrnuje Tomáš Kadlec. 

Výhody svým zákazníkům přinesli také mobilní operátoři. Přečtěte si více v článku Mobilní operátoři myslí na své zákazníky. Přináší jim výhody i mimořádné nabídky 

Úlevy se týkají i podnikatelů a firem 

Stejná pravidla budou platit u ČEZ Prodej i pro živnostníky a malé firmy. Střední a větší společnosti odebírají energie od společnosti ČEZ ESCO. Ta v této době svým zákazníkům také dovolí odklad splatnosti, snížení záloh a vstřícnější přístup při sjednání splátkových kalendářů, které budou navíc rovněž bezúročné.  Našim zákazníkům jsme s ohledem na charakter naší úzké spolupráce připraveni nabídnout individuální přístup při řešení nastalé situace tak, abychom vždy zohlednili všechny důležité okolnosti, vysvětluje generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák

skoleni_15_4

Požadavky řešte online

Kvůli epidemii jsou nyní zavřena zákaznická centra ČEZ a technická konzultační místa pro řešení distribučních požadavků. Zaměstnanci společnosti však i nadále pracují na vyřizování zákaznických požadavků. ČEZ umožňuje vyřešit řadu požadavků online z pohodlí domova jako například vyřešit změnu záloh, spravovat smlouvy, zadat samoodečet a vyřešit i přepis odběrného místa. Distribuční požadavky lze řešit prostřednictvím Distribučního informačního portálu nebo prostřednictvím bezplatné telefonické linky 800 850 860.

Podívejte se na další úlevy spojené s aktuální situací: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).