Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Chybí lidi a ženy drží doma i nedostatek školek a jeslí. Postoj státu je sporný od Už totálně zoufalá - Skutečnost je mnohem drsnější, než ji prezentují. Do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 9. 2018 18:31

    Už totálně zoufalá (neregistrovaný)

    Skutečnost je mnohem drsnější, než ji prezentují. Do otevíracích dob MŠ se skoro žádná pracovní doba nevejde, kdo nemá hlídání, může se jít věšet. Například nezaměstnaná samoživitelka nemůže pracovnat brigádně, kvůli výdělku by přišla o příspěvek na to státem šíleně předražené bydlení a u výdělku nad čtyři tisíce několik by ji vyřadili z UP, takže by musela sama platit pojištění-cca 4.000 měsíčně (vražda). "Plat" za půlúvazek se v mnoha případech rovná výši toho příspěvku, o který by přišla, mínus peníze za cestu, takže se nevyplatí taky. Při celém úvazku dítě skoro neuvidí, navíc pro devíti-a víceleté děti funguje družina jen občas. OSVČ-ztratit příspěvek na bydlení+platit 4000 pojistného hned od začátku. Vražda. Pokud vezme celý úvazek, dítě zůstane samo. Líbilo se vám, když jste se v dětství vraceli do prázdného domova? Zvyšuje to integritu? Proč stát neumožní matkám brigádně přivydělat bez ukradení příspěvku, když na platy politiků má, proč nedonutí nenažrance podnikatele, co si vozí řitě v drahých autech platit zaměstnancům aspoň "průměrný plat", aby bylo z čeho se najíst? Paní, co žije z dávek na 2 postižené děti a svou invaliditu, provaří měsíčně 12.000 pro čtyřčlennou rodinu. Musíme porodit dementa, abychom měli co jíst? Zdravé děti to jídlo potřebují taky.

  • 30. 9. 2018 9:26

    Krtek (neregistrovaný)

    A vy jste si dítě koupila v sámošce u rohlíků nebo stáhla z internetu ? Ačkoliv jsem skoro neplodný spermokripl, i tak jsme na dítě s manželkou museli být dva.
    A kupodivu nám nejvíce vyhovoval při nástupu do školky oběma 3směnný provoz. Dítě jsme si předávali u vrat kolbenky, jeden ho dal po noční do školky a druhý odpoledne vyzvedával po ranní atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).