Hlavní navigace

FOTOGALERIE: Čokoláda se na oříšky stříká nebo se nanáší ručně

6. 12. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ovoce a oříšky se do čokolády nebalí namáčením. Proces je mnohem složitější. Podívejte se, jak se plody do čokolády dostanou.

Ve Velkém Meziříčí sídlí firma POEX, tedy POtraviny EXtrudované. Právě tady vznikají stále více oblíbené pochoutky v podobě oříšků a jiného ovoce v čokoládě. 

Způsob, jak se plody do čokolády dostávají, se nazývá dražování. A používají se dva druhy. Buď se nastřikují čokoládou v jedné ze šesti otočných dražovacích kabin, nebo se čokoláda nanáší ručně v několika malých otočných bubnech.

Do firmy, kde vznikají oříšky a ovoce v čokoládě, zavítal sesterský server Vitalia.cz. Přečtěte si, jaké plody jsou nejoblíbenější, jak se do závodu vozí čokoláda a co všechno je potřeba, aby se pochoutka leskla. 

Jak podotýká obchodní ředitel závodu Leoš Havlát, čokoláda je skutečně čokoláda, nikoli žádná poleva: Doba tukových polev, se kterými se dražování rozjíždělo, je pryč, prakticky veškerý sortiment se dražuje do čokolády,“ popisuje Leoš Havlát, obchodní ředitel závodu.

Jak se plody obalí čokoládou? Nahlédněte do fotogalerie

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).