Hlavní navigace

Čtěte, dokdy můžete nakupovat v e-shopech, abyste dostali dárky do Štědrého dne

19. 12. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: www.isifa.com
Předvánoční nákupní horečka vrcholí jak v kamenných obchodech, tak na internetu. Víme, jaký je nejzazší termín pro objednávku, abyste měli dárky pod stromečkem.

Pokud necháváte nákup dárků na poslední chvíli a chcete nakoupit na internetu, máte nejvyšší čas. Aby vám zboží došlo do Štědrého dne, musíte jej objednat s předstihem. Přečtěte si, jaké mají e-shopy lhůty a dokdy máte jistotu, že vám zboží do Vánoc dorazí.

Čtěte také: Nový občanský zákoník přináší změny pro e-shopy

Zítra už někde bylo pozdě

Ilustrační obrázek
Autor: www.isifa.com

Zítřek je posledním dnem pro objednávku, aby vám zboží ještě doručili do Štědrého dne.

Pokud plánujete nakoupit dárky na internetu a chcete, aby vám došly ještě do Štědrého dne, máte u obchodů poslední den na jejich objednání. Podle odborníků je totiž zítřek posledním dnem, kdy e-shopy s dobře zvládnutou logistikou garantují dodání skladového zbozí do Vánoc. Objednávky, které učiní zákazníci později, budou mít šanci získat do Štědrého dne jen u v případě osobního odběru. Některé e-shopy s dobře zvládnutou logistikou garantují doručení do Vánoc i u zboží objednaného v pátek 20. prosince. Povětrnostní podmínky by letos podle předpovědí přepravu zásilek zkomplikovat neměly, přesto je bezpečnější objednat zboží raději dříve než poslední den, dodal Jan Vetyška, výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci (APEK).

Takovýmto e-shopem je například obchod Mall.cz, u kterého můžete objednat zboží do zítřejších 16 hodin a v pondělí bude doručeno. Jak doplnila serveru Podnikatel.cz Michala Gregorová, mluvčí Mall.cz, 23. prosince pak můžete do 14 hodin objednat zboží s osobním odběrem v Praze a po 16 hodině bude připraveno k odběru. Pobočky pak budou mít otevřeno až do 20 hodin. Na Štědrý den už ale mají všechna odběrná místa Mall.cz zavřeno. Podobná situace je u e-shopu Alza.cz, který dodání zboží do Štědrého dne garantuje při objednávce do pátku do 17 hodin. „Při objednávce do 23. prosince do 10 hodin garantujeme mimopřažské pobočky, při objednávce do 14 hodin Pražské pobočky a při objednávce do 18 hodin garantujeme Pražskou centrálu,“ dodal Oldřich Kurz, mluvčí Alza.cz.

U některých e-shopů navíc můžete nakoupit i později a dárek vám přesto doručí ještě do Štědrého dne. Například obchod OKAY garantuje včasné dodání pro objednávky přijaté nejpozději v neděli 22. prosince ve 12 hodin. Oproti tomu třeba e-shop Kasa.cz již od včerejška doručení do Štědrého dne nestíhá. Zákazníci obchodu si zboží však mohou vyzvednout na jednotlivých prodejnách KASAHOUSE, a to i na Štědrý den do 12 hodin. Lze si tedy u Kasa.cz objednat zboží ještě 23. prosince do 16 hodin.

Každopádně se při objednávce zboží vždy informujte, kdy vám nákup stihnou doručit.

Čtěte také: Boj o Moravu. Eshopy Alza.cz a Mall.cz otevřely nové pobočky. V jakých městech?

skoleni_15_4

Některé věci dopravci neovlivní

Dopravci zároveň upozorňují, že mohou nastat komplikace typu dopravních zácp a podobně. S nákupy na poslední chvíli počítáme a v předvánočním období posilujeme počet vozů. Například v loňském roce jsme doručili vůbec nejvíce balíků až 18. prosince. Standardně doručujeme zboží z e-shopů následující pracovní den po vyzvednutí u odesílatele. Zákazníci by ale měli počítat s tím, že může dojít k nějakému opoždění, které dopravce neovlivní, uvedl Aleš Vykydal z přepravní společnosti Geis.

Zájem o nákupy na internetu dlouhodobě roste. Letos v e-shopech nakoupí podle APEK dárky tři čtvrtiny uživatelů internetu. Největší nárůst poptávky zaznamenaly online obchody v týdnu od 9. prosince, kdy jejich tržby přesáhly tři miliardy korun. Celkově letošní příjmy online maloobchodu by měly dosáhnout hranice 50 miliard korun, což znamená, že se oproti loňsku zvýší přibližně o 15 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).