Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Další bič na OSVČ. Budou se jim doměřovat daně na základě tvrdých dat z #EET od ATRAM - To se stále mluví, kolik peněz přineslo EET...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 10. 2017 8:28

    ATRAM (neregistrovaný)

    To se stále mluví, kolik peněz přineslo EET do rozpočtu ( o kolik podnikatelé okradli stát), ale ještě nikde jsem neviděla porovnání výdajů státní pokladny před zavedením a po zavedením EET a kontrolního hlášení. O kolik zaměstnanců se z těchto důvodů rozrostl aparát FÚ. Co stojí celá agenda spojená s EET a kontorlním hlášení mzdy, (kanceláře, počítače, program na EET a kontrolní hlášení - licence programu, aktualizace programu, energie...). Možná by se zjistilo, že stát ještě na EET a kontrolní hlášení doplácí. Určitě zaměstnanci kolem EET nemají měsíční příjem shodující se s příjmem např. prodavačky 13.000,-- Kč když to přeženu - to má málokterá .
    A to nemá pouze státní kasa zvýšené náklady, ale i podnikatelé, které se promítnou v daňovém přiznání. Takže zase "okradou" o tyto nutné částky k vedení EET státní kasu.
    To jsou asi důvody proč stát vyhrožuje s dalším bičem, protože z někoho ty peníze musí dostat.
    Úplně nejlepší je teď novela EET, kdy lékaři stávkují kvůli EET , no tak se jim zruší, protože nebude lékař důchodce si přeci pořizovat EET, no a prošlo to ? Pokud uvádí, že nemají tržby v hotovosti tak přeci EET mít nemusí a pokud je to jinak ? (zase vyjímka, není podnikatel jako podnikatel).
    Jak státní kasa použila výtěžek z EET a kontrolního hlášení - jak se to promítlo do života nás všech. No asi tím, že si naši poslanci za neúčast v parlamentu přidali a mohou mít vyšší osobní výdaje.
    Nejsem odpůrce EET ani kontrolního hlášení, ale zatím mi není jasné, proč např. kontrolní hlášení nemůže být ve stejném režimu jako ostatní přiznání a hlášení, proč u tohoto hlášení jsou takové postihy jakmile nedorazí do 25. a to musí dorazit i potvrzení pokud je odesláno elektronicky jako nepodepsané , což u ostatních přiznání a hlášení je do 5ti dnů?

  • 17. 10. 2017 15:07

    xxx (neregistrovaný)

    Mate zcela pravdu -zavedeni EET a jeho provoz jiste neni levna zalezitost-Zrejme provoz a jeho kontrola stoji vice penez ze statniho nez kolik penez z EET stat ziskava.Ale to neni vubec dulezite v teto fazi -tady je mnohem dulezitejsi ze konecne vsichni zivnostnici co se jich EET tyka maji mnohem mensi moznost odklanet a upravovat vysledky sveho podnikani smerem -tkz mala domu statu nasrat! .Takze az dojde k optimalizaci a spravnemu odladeni az budou k dispozici nejaka dlouhodobejsi data coz tento system umoznuje-tak dojde k dodanovani tech co leta sidili -tech co odklaneli a ojebavali -bude postupne dochazet k narovnavani trosku ferovych podminek mezi temi co s EET nemaji problem protoze proste nesidi a temi co podnikani meli jako zlate telatko co jim umoznovalo neplatit a zaroven vyuzivat vsech socialnich vymozenosti-od bezplatneho zdravotnictvi-skolstvi-jizdu po dalnicich i ty se musi z neceho zaplatit-atd-atd-sizunkove co krici ze oni vlastne stat nepotrebuji -tudiz nevidi duvod proc neco platit-a jako svoji mantru melou -nemame dovolenou-nemoc nam nikdo neplati -duchod nemame-blbost ! staci aby si platili vse tak jak maji a budou mit narok i na vse ostatni-pokud nedovedou poctive a ferove platit co maji -jejich podnikani je nula nula nic? tak pro stat a ty co plati je lepsi a spolecensky prinosnejsi aby to proste zabalili a sli nekam makat -oni odevzdaji co maji -zamestnavatel odevzda co ma statu -a kriklouni se zaradi mezi nas socky co maji ty vyhody-takoveto podnikatele velice radi uvitame-splni se jim jejich sen-budou mit ten duchod i placenou dovolenou a konecne budou moci byt nemocni!

  • 18. 10. 2017 10:57

    Bab (neregistrovaný)

    Ty jsi ale vymytý mozek ,pročetl jsi si co vše se promítá v EET .Z toho nikdo není schopen získat cokoli.

  • 19. 10. 2017 16:48

    ferda (neregistrovaný)

    Tady je přesně vidět vrchol blbosti a demagogie na druhou. Pokud se chceš vyjadřovat k podobnému tématu - zkus si nejdřív sám podnikat nebo si o tom a spoň něco nastudovat. EET pro většinu podnikatelů není problém. Tím je nefuknční chaos v místním absurdistánu. Dokud bude stát vybírat DPH dopředu od ,,slušných" podnikatelů, ale nezabezpečí zákonem,aby bylo normální platit taky faktury za dodanou službu včas - pak je to jen obohacování se státu na úkor podnikatelů.A to i tím, že podnikatel stát určitou dobu dotuje ze svého. Svou neschopnost vybírat daně přenesl stát na bedra jiných. Co se týče soc. azdravotních plateb - zase je to stát, který tu něco nastavil. Pokud se staneš podnikatelem - musíš platit a věř, že oni si tě najdou. Z minima - nemocenská nula, dovolená nula atd. To není brekot,ale realita.
    O práci se staráš sám - nikdo ti ji nepřidělí. Zkusil jsem si obojí být zaměstnancem i podnikat a mít zaměstnance. Brekot si pamatuji nejvíc od zaměstnanců. Když mě ten hajzl soukromník málo platí, nechce mi dát benefity, má lepší auto a jezdí si na dovolenou. A co já chudák, měs bídou zbyde tak na patnáct piv, a 6 rumů denně, už ani ty troje cigára si nemůžu koupit a ten hajzl chce, abych makal celých 8 hodin, tož je on vůbec normální. ??? A teď se zamysli nad tím, jak jako zaměstnanec makáš ty a pak zase něco napiš. !!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).