Hlavní navigace

Další zmařený únik na dani: Celníci odhalili 3 tuny neznačeného tabáku

1. 8. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Během svých kontrol objevili 3 tisíce kilogramů tabáku v surovém stavu. Zabránili tak úniku na spotřební dani ve výši více jak 6,5 milionu korun.

V rámci rutinní kontroly, která byla zaměřená na přepravu, skladování a prodej vybraných výrobků (v tomto případě alkohol, tabák a minerální oleje) a probíhala na dálnici D1, odhalili moravskoslezští celníci neznačený tabák. 

Náhodně si vytipovali dvě dodávková vozidla, ve kterých byly naloženy černé igelitové pytle. V nich se nacházel volně sypaný, drcený tabák. Řidiči předložili ke kontrole doklady, které byly ale neúplné. Požadované údaje chyběly nejen na fakturách, ale i na mezinárodních nákladních listech (CMR). Zboží mělo údajně putovat z Litvy do Bulharska.

Tip: Celní správa má také ve své kompetenci kontrolovat povinnosti spojené s EET. Celníci se vrhli na kontrolu prodejců v pražském metru, v hledáčku měli EET

Celková hmotnost nákladu činila 3000 kilogramů tabáku v surovém stavu. Ostravští celníci tak zabránili úniku na spotřební dani ve výši 6 708 000 korun. Zboží bylo převezeno do střeženého skladu celního úřadu. 

Kuriózní případ museli celníci řešit také letos na jaře. Les nedaleko hranic s Polskem skrýval tři stovky kilogramu neznačeného tabáku. Únik na dani by dosáhl 700 000 korun. Více v článku Nezdařený únik na dani? Myslivec objevil v lese 300 kilogramů neznačeného tabáku

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).