Hlavní navigace

Další podpora zaměstnanosti prodloužena, též Antivirus B poběží až do konce roku

26. 10. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Program Antivirus B, který podporuje udržení pracovních míst i u firem, které jsou stávající nepříznivou situací dotčeny nepřímo, poběží až do konce roku.

Prodloužení programu, které dnes schválila vláda, by mělo pomoct subdodavatelům, kteří jsou závislí na firmách, které byly uzavřeny nařízením vlády.

Po Antiviru A prodloužen i Antivirus B

Program Antivirus B poběží, stejně jako program Antivirus A, až do konce letošního roku. V rámci programu stát částečně hradí vyplacené náhrady mezd zaměstnancům, a to u překážek v práci na straně zaměstnavatele v souvislosti s nákazou COVID-19. Zejména vzniklé v důsledku překážek v práci na straně zaměstnanců u jejich významné části, výpadku vstupů produkce nebo omezení odbytu zaměstnavatele. Příspěvek bude tedy nadále poskytován ve výši 60 % vyplacených náhrad mezd včetně povinných odvodů, maximálně 29 000 Kč měsíčně na zaměstnance.

Prodloužení programu by mělo pomoci hlavně subdodavatelům, kteří jsou závislí na firmách, které byly uzavřeny nařízením vlády. Může se jednat například o dodavatele restaurací, kteří díky jejich uzavření přicházejí o významnou část odbytu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).