Hlavní navigace

Další rozvolnění od července. Co se změní pro obchody, hospody a kadeřnice?

14. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Od července dojde k dalšímu rozvolnění protiepidemických opatření. Uvolní se pravidla pro obchody, služby či hromadné akce.

Do obchodů či restaurací bude moci více zákazníků. Také pravidla pro kadeřnictví již nebudou tak přísná.

Co všechno se od července uvolní

Vláda na svém dnešním zasedání odsouhlasila další rozvolnění pravidel pro činnost maloobchodu a služeb, a to od 1. července. Mezi změnami je například zvýšení maximálního počtu zákazníků v provozovně, zoo či v muzeích a na hradech. Omezení v obchodech 1 zákazník na 15 metrů čtverečních se zmírní na 1 zákazník na 10 m čtverečních.

Stejně tak bude od července ukončen zákaz živé hudební produkce v restauracích či na diskotékách. I nadále nicméně platí zákaz tance. Dojde též ke zvýšení limitu povolené kapacity u bazénů, wellnes či saun na 75 procent či konec povinnosti pro kadeřníky či pedikéry obsluhovat v režimu jeden na jednoho a vést evidenci zákazníků.

Dále se zvýší maximální počty povolených osob u zájmových akcí pro děti a mládež, pro pořádání spolkových, tanečních, kulturních či sportovních akcí, a to na 500 uvnitř budov a 1 000 venku. Pro dětské tábory a podobné dlouhodobé akce se ruší povinnost znovu se testovat po sedmi dnech, avšak za podmínky, že před odjezdem absolvují všichni účastníci, kteří mají povinnost se otestovat, výhradně RT-PCR test.

Zvýší se i počty povolených diváků na koncertech a dalších kulturních, sportovních a vzdělávacích akcích, a to na 5 000 venku a 2 000 uvnitř a povolen bude i vstup diváků na stání za podmínky jeden divák na čtyři metry plochy určené k stání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).