Hlavní navigace

Další rozvolnění v obchodě a službách už od soboty. Co se změní?

22. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Další vlna změn v maloobchodě a službách měla být původně v plánu od začátku července. Vzhledem k lepšící se pandemické situaci nastane už od soboty 26. června.

Změny se týkají omezení maloobchodu a služeb. Jedná se například o snížení limitu prodejní plochy na jednoho zákazníka, navýšení limitů počtu osob na venkovní a vnitřní akce či povolení živé hudby v restauracích, barech nebo hudebních klubech.  

Nově tyto změny s drobnými úpravami začnou platit už od soboty 26. června. 

Mezi změnami je například zvýšení maximálního počtu zákazníků v provozovně, zoo či v muzeích a na hradech. Omezení v obchodech 1 zákazník na 15 metrů čtverečních se zmírní na 1 zákazník na 10 m čtverečních.

Stejně tak bude od července ukončen zákaz živé hudební produkce v restauracích či na diskotékách. I nadále nicméně platí zákaz tance. Dojde též ke zvýšení limitu povolené kapacity u bazénů, wellnes či saun na 75 procent či konec povinnosti pro kadeřníky či pedikéry obsluhovat v režimu jeden na jednoho a vést evidenci zákazníků.

Dále se zvýší maximální počty povolených osob u zájmových akcí pro děti a mládež, pro pořádání spolkových, tanečních, kulturních či sportovních akcí, a to na 500 uvnitř budov a 1 000 venku. Pro dětské tábory a podobné dlouhodobé akce se ruší povinnost znovu se testovat po sedmi dnech, avšak za podmínky, že před odjezdem absolvují všichni účastníci, kteří mají povinnost se otestovat, výhradně RT-PCR test.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).