Hlavní navigace

Názor k článku Další tlak EU: Spotřebiče musejí mít delší životnost, opraváři v ČR ale chybí od neřeknu - eko co? Tyhle ty rádoby ekoteroristické žvásty mám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2019 13:23

    neřeknu

    eko co? Tyhle ty rádoby ekoteroristické žvásty mám fakt rád... ;-( V době miniaturizace je nesmyslné dělat věci rozebíratelné. Je jednodušší a někdy i levnější koupit novou věc.

    Opravdu nevím tolik se vyhodí tun a je mi to úplně putna. Tohle je prostě buzerace EU. Ten firmám nic nepřidají, žádné úlevy, ale opět něco požadují protože je jednoduší vymýšlet podobné hlouposti než dělat něco pořádného. Když se tedy vyhodí podle Vás hromady a hromady tun elektrospotřebičů (což si nemyslím), a budeme-li chtít být "eko", proč tedy neudělá EU zákon, který povinně řeší recyklaci všeho? Aby opravdu mělo třídění odpadu smysl? Tak jak to chce EU je opět jen polovičatá věc a nedává smysl.

    Když jste tedy eko, tak to vezmu jinak... :-D Budete mít doma starou lednici, dejme tomu 12 let, s freonem. Bude skvěle fungovat, ale najednou přestane. Vy si ji necháte opravit (ať už stojí oprava cokoliv). Spotřeba energie bude o mnoho vyšší než u nové lednice. Takže ekolog jsem vlastně já, který si půjde koupit novou. Kdežto vy budete ten špatnej... :-D Nehledě na to, že díky mne se spotřebuje mnohem více práce lidí (musí se vyrobit celá lednice) a pomohu tím ekonomice více než vy, když si necháte lednici opravit. Pokud by se takto chovala drtivá většina lidí, tak spadne výroba a lidi nebudou "mít co žr**". ve finále, pokud chcete být eko, tak si vmete pazourek a najdete si nějakou jeskyni, protože většina lidské činnosti jde proti ekologii.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).