Hlavní navigace

Názor k článku Další ulehčení v elektronické komunikaci. Jsou tady chytré PDF formuláře od Brblík - Léta již k plné spokojenosti využívám jiný způsob...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 9. 2014 10:19

    Brblík (neregistrovaný)

    Léta již k plné spokojenosti využívám jiný způsob vyplňování daňových tiskopisů. A to aplikaci finanční správy "Elektronická podání" (EPO), která je volně k dispozici na www.DaneElektronicky.cz Je tam i průvodce a většinu početní práce udělá program za vás, jsou tam i automatické kontroly a nápověda přímo k položkám. A na konci jednoduše kliknete na způsob odeslání - v mém případě přímo přes Datovou schránku - nebo přiznání pošlete na úřad po netu (bez e-podpisu), kam už jenom budete muset do 5 dnů donést jeden vytištěný potvrzovací lístek s podpisem.
    Nejsem fanda úředníků, ale finanční správa se už od doby Kalouska docela snaží, vydává spoustu metodiky, řešených dotazů a obvykle odpoví i na dotaz. Tak ať pořád jen nenadáváme. Podobně snaživá je také správa sociálního zabezpečení, ostatní úřady - jak jsem prozatím poznal - jsou ale spíše jen pro své úředníky a pro lidi toho moc nedělají.
    Přeji všem hezký - u nás právě podeštivý - den :o)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).