Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Daňové prázdniny? V původní formě jen těžko od Pavel - Daňové prázdniny jsou nesmysl a jen komplikují podnikání. Pokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 2. 2008 9:57

    Pavel (neregistrovaný)
    Daňové prázdniny jsou nesmysl a jen komplikují podnikání.

    Pokud chtějí podporovat skrze daně, ať je zcela jednoduše o něco sníží a nevymýšlí nějaký předvolební trik, jak na sebe upoutat pozornost.
  • 29. 2. 2008 11:46

    Martin (neregistrovaný)
    Nemyslím si, že jsou nesmysl.. A v čem prosím Vás komplikují podnikání? Každá koruna ušetřená na daních je dobrá. A jaký předvolební trik? Do voleb je ještě daleko a navíc daňové prázdniny byly v předvolebním programu ODS, takže bych to naopak kvitoval jako splnění předvolebních slibů.. Druhá věc, že efektivnější by bylo snížit sazby. Nicméně se mi líbí nápad, že odpuštěné daně by musel podnikatel v dalším období investovat do provozu firmy..
  • 29. 2. 2008 11:56

    Lumír (neregistrovaný)
    Přesně tak, toto je krok špatným směrem. Místo, aby vláda zjednodušila už tak složitý daňový systém a snížila administrativní zátěž živnostníků, tak si úředníci sedí v kanclu a nad sklenkou vína vymýšlí tato populistická gesta.

    Já vám řeknu, co nám živnostníkům pomůže, co radikálně rozšíří řady středních vrstev a co zvýší ekonomický růst v ČR: zrušení nesmyslného papírování, zrušení daňových výjimek, a především kvalifikovaní úředníci, kteří jsou schopni zodpovědět elementární dotaz.

    každý máme dost svých špatných zkušeností, nebudu se zde dále rozepisovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).