Hlavní navigace

Názor k článku Daňový balíček: Zdanění zahřívaného tabáku či krycí doklady u kontrol EET od MasoxCZ - Tak ona se daň dá využít jako regulační...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2019 10:50

    MasoxCZ (neregistrovaný)

    Tak ona se daň dá využít jako regulační prostředek nebo zdroj příjmů na sanaci následků (zejména když užívání něčeho má negativní zdravotní následky, což je přesně tento případ). Problém nastává v momentě, kdy někdo dokáže vymyslet nezdaněný substitut, a ještě větší ve chvíli, kdy ten substitut je sajrajt ještě mnohem horší.
    Fór je v tom, že hulit tě nikdo nenutí, je to jen tvoje hloupost a máš plné právo za to prachy vyhazovat (taky jsem to dělával). Mě kouřit (konkrétně kretky Djarum) odnaučila kombinace zavedení samozhášecích papírků, zákaz třtinových papírů na filtrech, začátek šizení tabáku výrobcem a snižování množství hřebíčku v náplni, zkrácení délky a zmenšení průměru při zachování ceny, a zvětšení počtu kusů v balení při neúměrném zdražení (začínalo to na 10ks l=100mm za nějakých 30,- s DPH, a během pár let to bylo na 20ks l=70mm superslim za 120,- s DPH).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).