Hlavní navigace

Dítě v září dělalo opravné zkoušky. Uplatňuje se na něj za září sleva?

20. 9. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Zaměstnanec uplatňuje slevu na dítě, které neudělalo zkoušku v řádném termínu. Uplatní ji i za září? Účetní odpovídají v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 23. září – 29. září

  • Dne 24. září je termín splatnosti spotřební daně za červenec 2019 (pouze spotřební daně z lihu)
  • Dne 25. září je termín pro podání daňového přiznání a splatnost daně z přidané hodnoty za srpen 2019
  • Dne 25. září je termín pro podání souhrnného hlášení za srpen 2019 daně z přidané hodnoty 
  • Dne 25. září je termín pro podání kontrolního hlášení za srpen 2019 daně z přidané hodnoty
  • Dne 25. září je termín pro podání daňového přiznání a splatnost ekologických daní z plynu, pevných paliv a elektřiny za srpen 2019
  • Dne 25. září je termín pro podání daňového přiznání spotřební daně za srpen 2019
  • Dne 25. září je termín pro podání daňového přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně například z topných olejů a ostatních (technických) benzinů za srpen 2019 (pokud vznikl nárok)

Vzory šablon

Využijte náš formulář přiznání ke spotřební dani všeobecné i přiznání ke spotřební dani z tabákových výrobků.

Přiznání k navrácení spotřební daně (ostatní benzíny) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (zelená nafta) – šablona 2019Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (topné oleje) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Využijte naše interaktivní šablony ve formátu Microsoft Excel (XLS) k podání Daňového přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH)

Brand24

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

  • Zaměstnanec uplatňuje slevu na dítě. To neudělalo zkoušku v řádném termínu, teď v září ho čeká opravná zkouška. Jak je to s uplatněním slevy na dani?
  • Podnikatel prodává auto do Moldávie. Potřebuje mít EORI? Na co má dát pozor?
  • Firma má pracovníky, co dělají na dohodu o provedení práce, a doposud měli výdělek do 10 000 korun. V září to však bude více – jak je to s přihlášením na OSSZ a ZP?
  • Český plátce zajišťoval firemní akci na Slovensku a společnost nyní dostala nákladovou fakturu. Jak ji správně zaúčtovat?
  • Může zaměstnankyně dostat výpověď ve zkušební době, když je těhotná?
  • Zaměstnanec s obvyklou pracovní dobou od pondělí do pátku od 8 do 16,30 byl odeslán na služební cestu, která byla přes víkend. Kolik mu náleží příplatků?
  • Hlásí se na zdravotní pojišťovnu nástup na mateřskou a rodičovskou dovolenou i v případě, že je zaměstnankyně stále v pracovním poměru?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).