Hlavní navigace

Dnes dorazí poslední složenky k dani z nemovitostí. Pokud ji nemáte, řešte to

22. 5. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Právě dnes by měly dorazit poslední složenky s údaji k dani z nemovitých věcí k poplatníkům. Pokud jste ji ve schránce doposud nenašli, není radno to ignorovat.

Finanční správa ukončila rozesílku složenek s údaji k platbě daně z nemovitých věcí. Právě dnes by měly poplatníkům dorazit poslední obálky 

Finanční správa však upozorňuje, že pokud se tak do dnešního dne nestalo, rozhodně není namístě vyčkávat. Poslední složenky obdrží poplatníci nejpozději do 22. května. Pokud se stane, že složenka do tohoto termínu nedorazí, poplatníci by se měli obrátit na svůj finanční úřad, apeluje na poplatníky daně z nemovitých věcí generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Čtěte také: Proč přišly poplatníkům dvě složenky k dani z nemovitostí od téhož úřadu?

Složenku neobdrží všichni poplatníci

Než však začne poplatník panikařit, měl by se ujistit, zda nepatří do jedné ze skupiny poplatníků, kterým složenka do schránky určitě nedorazila. 

Složenku k dani z nemovitých věcí neobdrželi: 

  • Poplatníci, kteří mají zřízenu datovou schránku.
  • Poplatníci, kteří se přihlásili k placení daně prostřednictvím SIPO.
  • Poplatníci, kteří se přihlásili k zasílání údajů pro placení daně e-mailem.

V posledním případě, kdy je poplatníkovi zasílán údaj k platbě daně e-mailem, se může snadno stát, že skončí zpráva ve spamu. Je tedy vhodné prohlédnout i tuto složku. 

Nepřesáhne-li částka daně 5000 Kč, je splatná celá do 31. května. Je-li daň vyšší než 5000 Kč, je splatná ve dvou splátkách (do 31. května a do 30. listopadu), avšak poplatník ji může v termínu do 31. května zaplatit i najednou.

Pokud nebudete daň z nemovitých věcí platit daňovou složenkou, nezapomeňte při platbě přes internet vyplnit variabilní symbol. Jak správně zaplatit daň z nemovitostí? Nezapomeňte na variabilní symbol

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).