Hlavní navigace

Počínaje dneškem funguje oficiální web českého předsednictví

1. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnešním dnem byly spuštěny oficiální webové stránky českého předsednictví v Radě Evropské unie. V předstihu se web spustil za účelem vyšší informovanosti občanů. Do 1. ledna, tedy do počátku předsednictví, bude internetový portál fungovat v obsahově a funkčně omezené verzi.

Dnes byly spuštěny oficiální internetové stránky českého předsednictví ČR v Radě EU na adrese www.eu2009.cz. Portál je veden ve třech světových jazycích – v češtině, angličtině a francouzském jazyce. V předstihu byly stránky spuštěny za účelem lepší informovanosti občanů.

Do prvního ledna, kdy oficiálně začne české předsednictví, bude web fungovat v obsahově a funkčně omezené verzi. "V dnešní době mají informace tendenci se šířit rychlostí světla. Web umožňuje maximální rychlost předání informací, a proto se stal hlavním komunikačním nástrojem každého předsednictví, tedy i našeho. Myslím, že se nám povedlo připravit uživatelsky příjemný web, kde se výborně uplatnilo logo českého předsednictví. Ke spuštění webu došlo na den přesně dle plánu i díky skvělé práci našich lidí, " uvedl Alexandr Vondra, místopředseda vlády pro evropské záležitosti.

Od začátku roku bude web nabízet aktuální zprávy odborných jednání, rubriku historie a současnosti Evropské unie i České republiky, pro hravější povahy zde budou i interaktivní hry a kvízy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).