Hlavní navigace

Dotace na odborné školení zaměstnanců

16. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firmy mají možnost čerpat evropské dotace na projekty, které zajistí odborné školení jejich zaměstnanců. Již druhou výzvu vyhlásilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Příjem žádostí bude spuštěn 3. května.

Dotační program Educa dává možnost podnikatelům využít finanční prostředky z evropských fondů právě na vzdělávání a zvyšování profesních dovedností a znalostí zaměstnanců, upozorňuje generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Aby podnik dotace získal, musí být alespoň 80 procent vzdělávacích aktivit musí zaměřeno na specifické znalosti a činnosti, zbytek školení může být vyplněn vzdělávacími programy obecného charakteru, tedy těmi, které jsou přenositelné do ostatních podniků nebo pracovních oborů. Za obecné školení je považováno například jazykové vzdělávání, trénink základních počítačových dovedností, prezentační a komunikační dovednosti, školení pro uživatele komerčně dostupných softwarových programů a podobně.

Specifické školení se vyznačuje tím, že je spojeno s pracovní činností charakteristickou právě pro podnik žadatele. Využít ho můžou třeba společnosti, které vyrábějí jedinečný produkt 
a využívají k tomu specifické pracovní postupy, doplnila Rudyšarová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).