Hlavní navigace

Dovolená bude dražší, cestovek přibývá

15. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Během posledního roku vstoupilo na trh 113 cestovních kanceláří. Souboj o klienty bude tak ještě větší. K dnešnímu datu působí v České republice 1500 cestovních agentur a 946 cestovních kanceláří. Skutečnost, že cestovní agentury nesmějí organizovat zájezdy, ale jen je přeprodávat, se pro mnohé z nich stala brzdou rozvoje, píše server Novinky.cz. Díky této brzdě se řada cestovních agentur přehlásila na cestovní kanceláře.

Oproti loňskému roku, kdy dovolená vyšla jednoho občana na  14500 Kč, letos to bude již nbsp;15200 Kč, tvrdí Michal Tůma, marketingový manažer cestovní kanceláře Invia.cz. Fakt, že cestovní kanceláře více prodávají dražší dovolené, platí pro celý český trh. V průměrné ceně zájezdů se tak Tůma zhruba shoduje s analýzou Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Češi jsou se vzrůstající životní úrovní čím dál více ochotní utrácet za zájezdy.Automa­ticky platí, čím je vyšší životní úroveň, tím je vyšší poptávka po vícehvězdičkovém ubytování, čímž hned máte jiné ceny, tvrdí mluvčí AČCKA Tomio Okamura.

Více o smluvních podmínkách cestovních kanceláří se můžete dočíst na business serveru Podnikatel.cz v článku Jany Bohutínské.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).