Hlavní navigace

Názor k článku Dvacet tisíc pitomců sice dáte dohromady snáz, přesto vsaďte raději na priority od Karel - Ze svého prvního školení na Time Management, kam...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2019 18:12

    Karel (neregistrovaný)

    Ze svého prvního školení na Time Management, kam jsem byl na přelomu tisíciletí poslán, si pamatuji prakticky jen tu úplně první poučku, Základní zákon Time Managementu:

    "Time Management není o tom vědět, co dřív. Time Management je o tom vědět, na co se vys*at!"

    Trochu přisprostlé, ale už mi to mockrát zachránilo rozum. Plno lidí se totiž domnívá, že když své úkoly jinak poskládá, tak jich zvládnou víc. Pokud ale nezačínají ve stavu absolutního chaosu, kdy neustále něco zapínají/vypínají, otevírají/zavírají apod., tak to na žádné velké zlepšení nepovede. Oproti tomu Základní zákon Time Managementu funguje vždy.

    Přijde mi, že tenhle článek říká to samé, ale používáním slova "priorita" může svádět k dojmu, že záleží na pořadí. Nezáleží. Jediné na čem záleží je, co je ještě nad čarou (a dělat budu) a co už pod čarou (co už ne). Pořadí věcí nad čarou důležité není - klidně mohu ráno jako první řešit priority 3 a 4. Důležité je neřešit věci pod čarou. Zmiňuji to kvůli kolegovi, který roky požadoval, aby lidé ze zákaznického oddělení dostali nařízenu pracovní dobu od 7:00, protože on jako prioritu 1 měl vypracování reportu pro zákazníka. Teprve po letech bezproblémového fungování uznal, že byť je to pro něj priorita 1 (musí to odejít), tak úplně stačí, když je to hotové do oběda, protože se to beztak posílá do USA.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).