Hlavní navigace

#EET a zákaz kouření stačí, na paušály OSVČ už sahat nebudeme, slibuje Babiš

27. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.isifa.com
Na výdajové paušály do konce volebního nesáhneme, slíbil Andrej Babiš. Podle něj na OSVČ dopadnou chystané novinky a nechce je prý obtěžovat dalšími změnami.

Do konce řádného volebního období se výdajové paušály měnit nebudou, slíbil ministr financí Andrej Babiš. Podle něj bylo dostačující jejich zastropení. Jak uvedl Babiš serveru iDnes.cz, na živnostníky navíc dopadne elektronická evidence tržeb (e-tržby), zákaz kouření či zavedení kontrolních hlášení a proto je už údajně nechce dále obtěžovat.

Paušály se už měnit nebudou, slibuje Babiš

Ilustrační obrázek
Autor: www.isifa.com

Ilustrační obrázek

Zastropení zbylých výdajových paušálů, ke kterém došlo od letošního roku, bylo poslední změnou, která se paušálů týkala. Podle Andreje Babiše už stávající vláda na paušály znova nesáhne. Počkáme dva roky, jaký dopad na výběr budou mít současná opatření. Pak by se měla udělat analýza a na jejím základě novela zákona o dani z příjmu. Tu určitě potřebujeme, ale bude to až na další vládě, uvedl v rozhovoru Babiš.

Babiš navíc upozornil, že řady živnostníků se dotknou připravovaná opatření jeho ministerstvem a nechce je proto obtěžovat dalšími novinkami. Tím, že přicházíme s elektronickou evidencí tržeb a na živnostníky dopadá řada jiných změn, jako je chystaný zákaz kouření v restauracích, omezení výherních automatů, kontrolní hlášení a podobně, nechceme teď znovu zavádět další novinky, kterými bychom tyto lidi obtěžovali, uvedl Babiš.

Projde vůbec EET?

Zatímco zavedení kontrolních hlášení již prošlo legislativním procesem a začne platit od roku 2016, zbylé novinky se teprve projednávají ve sněmovně a není jisté, zda vůbec budou schváleny. Například schválení zákona, který zavádí e-tržby, chce opozice blokovat až do konce volebního období.

Čtěte také: #EET neprojde, tvrdí opozice. Hodlá obstruovat, aby zákon nebyl schválen

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).