Hlavní navigace

EuroOil začal na účtenky tisknout QR kódy. Pomůže to Účtenkovce?

16. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Obchodníci se do tisku QR kódů na účtenky zrovna nehrnou. Prakticky prvním významným podnikem se staly čerpací stanice EuroOil, které provozuje státní ČEPRO.

EuroOil má po celé ČR přes 200 čerpacích stanic. QR kódy už dříve v pilotním provozu zkoušela síť prodejen potravin a zboží běžné denní spotřeby COOP družstvo HB.

QR kódy jsou spíše výjimkou

Přestože možnost tisknout na účtenky QR kódy, které usnadní registraci do účtenkové loterie, funguje již skoro rok, mezi podnikateli velký zájem nevzbudila. Až nyní ministerstvo „ulovilo“ prvního významnějšího obchodníka, a to čerpací stanice EuroOil, které provozuje státní firma ČEPRO. EuroOil má více než 200 čerpacích stanic po celé České republice a QR kódy začala na své účtenky tisknout od včerejška.

Velmi vítám proklientský přístup, který EuroOil zvolil, a jsem ráda, že právě společnost, která patří do státem vlastněného podniku ČEPRO, jde v tomto příkladem. Vzhledem k tomu, že Účtenkovky se pravidelně každý měsíc účastní 300–400 tisíc soutěžících, může být zavedení této služby pro obchodníky i vítanou konkurenční výhodou, komentovala ministryně financí Alena Schillerová.

Navzdory tvrzení ministryně však počet hráčů prakticky neustále klesá. Posledního slosování se zúčastnilo 341 tisíc hráčů, což je o 80 tisíc hráčů méně než před rokem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).