Hlavní navigace

Exkluzivně: Další fakta v poplatkovém skandálu - v ČT pracoval člověk, který nyní figuruje u Kalcsa i BSPLP

12. 8. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Aktualizováno: AKTUALIZOVÁNO (13. 8. 2008 16:20)
Neprobádaný kruh kolem poplatkového skandálu ČT se uzavírá. Zdroj z České televize potvrdil pojítko mezi záhadnou BSPLP, advokátní kanceláří Dalibora Kalcsa ale i České televize. Zdroj upozornil, že za celou kauzou stojí především BSLP, které aktuálně ČT vypověděla smlouvu.

Jak tento týden upozornil server Podnikatel.cz, existuje možné propojení advokátní kanceláře Dalibora Kalcsa, která koncem srpna obeslala tisíce podnikatelů s výzvou na zaplacení neexistujícího dluhu, a společností BSP Lawyer Partners (BSPLP), která figuruje v celém případu jako vyhledávací agentura potenciálních dlužníků televizních poplatků. Tato společnost má přitom na triku podobný skandál z roku 2005 a rovněž na Slovensku. Pojítkem mezi advokátní kanceláří a BSPLP, které by jinak dle vyjádření České televize měly pracovat odděleně, je Michal Jendrulek. Čtěte více: Poplatkový skandál ČT a nové skutečnosti. Stojí za vším propojení mezi Kalcsem a vyhledávací agenturou?

Ten figuruje v Kalcsově kanceláři jako koncipient a osoba se shodným jménem je také dle Obchodního rejstříku v představenstvu společnosti Jungmann Plaza a.s., která má jediného akcionáře – BSP Lawyer Partners. Ano, je to jedna a ta samá osoba, potvrdil zdroj z České televize, který si nepřál být jmenován.

Daně x

Zdroj však upozornil i na další skutečnosti, které projení všech tří zúčastněných v poplatkové aféře prostřednictvím Michala Jendruleka pojí: Magistr Jendrulek pracoval dlouho v ČT na právním, při založení oddělení vymáhání televizních poplatků se stal jeho vedoucím. Pro pracovní neschopnost byl však Jendrulek „odejit“ formou organizační změny, řekl serveru zdroj z České televize obeznámený vnitřní strukturou televize. Informaci, že Jendrulek skutečně pracoval v České televizi dnes potvrdil i její mluvčí Ladislav Šticha.

Server Podnikatel.cz získal však navíc i další informace, které se týkají vztahu Dalibora Kalcsa a předsedy představenstva společnosti BSP Lawyer Partners, která údajně ovládá lidi jak v České televizi tak i v advokátní kanceláři Dalibora Kalcsa a podle posledních informací se stane první obětí celé aféry. Po jednání Rady ČT oznámil mluvčí televize Ladislav Šticha, že smlouva s BSPLP bude v nejbližších hodinách vypovězena. Čtěte více: Kruh se uzavírá. Ovládá BSPLP lidi z České televize?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).