Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Feministky jásat nebudou. Český byznys je většinově v mužských rukou od l0l - clanek je urcite lzivy, podle toho co se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2015 8:16

    l0l (neregistrovaný)

    clanek je urcite lzivy, podle toho co se objevuje v mediich maji totiz muzi o 30% vyssi mzdy. takze pokud zena dokaze na stejne pozici to co muz tak by jich byla v byznyse drtiva vetsina. zadna firma totiz nebude vyplacet za stejnou praci chlapovi o 30% vice penez.

    anebo ze by platilo "kdyz dva delaji totez, neni to totez"?

  • 11. 4. 2015 22:37

    erun (neregistrovaný)

    Tyhle články jsou vždycky tendenční. Pokud dneska člověk napíše takový článek, tak má jistotu, že jej někdo poplácá po zádech a hezky pochválí. Logiku bych v takových článcích moc nehledal.
    Ostatně v tom výpočtu hraje roli ještě jeden faktor. Pokud je žen ve vedení nějaké firmy málo, tak má podle kvót EU ztížený přístup ke státním zakázkám, takže si žena ve vedení může díky tomuto "vydělat" i když tam bude pouze do počtu a nebude umět vůbec nic.

  • 11. 4. 2015 22:39

    erun (neregistrovaný)

    A mám dojem, že některé firmy (akciové společnosti) jsou v tomto ohledu znevýhodněny i daňově.

  • 15. 4. 2015 23:52

    Dan (neregistrovaný)

    Vydělat si může teoreticky... Například já jsem si dal do představenstva firmy ženskou z kraje z vysokou nezaměstnaností. Platím ji pár korun, je tam napsaná, ale samostatně nemá právo na vůbec nic a její prací je sedět doma na p*deli, čumět na TV a podepsat, co jí pošlu.

    Samozřejmě, že její "kolega", který odvádí skutečnou práci, tak dostává plat 20x větší :-D.

    To je podobné jako s postiženými - kvóty na jejich zaměstnávání. Tak OK, za pár šupů taky zaměstnávám pár. Jejich prací je v knihovně každý den přerovnat knihy od A do Z a další den od Z do A. Protože je sedět doma nechat prý nemůžu, jelikož podle soudu bych tím "znevažoval jejich důstojnost".

    Tak hlavně doufám, že obaly knih to přeskládávání vydrží :-D. Ti blbci to totiž vážně neustále dělají, i když jsem jim řekl, že to nikdy nikdo kontrolovat nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).