Hlavní navigace

Názor k článku Finanční správa představila komiks proti krácení daně. Naváží se do ajťáků od Podnikatel - Mám vystudovanou školu se zaměřením na účetnictví a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2015 14:53

    Podnikatel (neregistrovaný)

    Mám vystudovanou školu se zaměřením na účetnictví a také vlastním certifikát o absolvované zkoušce z účetnictví. Mám 4 úspěšné firmy se zaměřením na mezinárodní obchod a všechny úspěšně prošli kontrolou finančního úřadu, a z toho u 1 menší firmy si dělám účetnictví sám. O zbylé tři velké firmy se mi stará moje teta - účetní s více než 20 letou praxí v oboru.
    No a ani já, ani teta se prostě nedokážeme dostat k výsledku zkrácené daně z příjmů ve výši 103 410 Kč z nepřiznaných 800 000 Kč. Nevychází to prostě i kdyby byl právnickou osobou, tak to nevychází.
    Zkusil jsem to pak ještě pro jistotu na takové daňové kalkulačce, jestli jsem třeba někde něco nepřehlédl a kalkulačka jen potvrzuje naše výsledky ale ne ten na příkladu.

    Tak já nevím, kde děláme oba chybu, že nám vychází stejné výsledky, které se shodují i s výsledky na internetové kalkulačce, avšak neshodují s těmi v příkladu.

    Nebo vám to snad někomu vyšlo? Můj názor na tento příklad je, že to musel dělat někdo, kdo účetnictví nikdy v životě neviděl.

    Mějte se krásně a přeji hodně štěstí v businessu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).