Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Finanční správa je kverulant, zahlcuje soudy již rozhodnutými právními otázkami od nevrlý Tonda - Co k tomu dodat? Stát je velký a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2018 15:19

    nevrlý Tonda (neregistrovaný)

    Co k tomu dodat? Stát je velký a mocný až nemocný, státních úředníků přibývá a slovo ODPOVĚDNOST je v těchto kruzích nežádoucí. Kdyby v rámci parlamentu vznikl už konečně taky nějaký efektivní podvýbor nebo komise pro dohled na činnost finanční a celní správy, kde by zasedli jen trochu kompetentní poslanci, který by kontroloval efektivitu hospodaření a výstupů této složky státní správy, možná by bylo o důvod míň psát tyto sice pravdivé, ale nic neřešící články. Nejsem proti osvětě, té není nikdy dost, ale proč má pořád Komora daňových poradců řešit a suplovat neschopnost nebo zbabělost těch druhých - třebas podnikatelských svazů anebo konkrétních osob, které by už konečně mohly namísto vysedávání na zadku a tváření se, že se nic neděje, začít pořádně dělat svoji práci. Od státních zástupců, přes nevytíženou a praxí nepolíbenou paní ombudsmanku až třebas po daňového ombudsmana, který by za daných okolností jistě měl dostatek práce na roky dopředu. Je skvělé, že daňoví poradci dělají ještě víc než musejí, ale to samo o sobě nestačí a je třeba rozpohybovat ty ostatní.

  • 4. 10. 2018 15:48

    MM (neregistrovaný)

    Nejen daňový poradci, ozývá se i Svaz účetních, začínají právníci, ale já jsem skutečně přesvědčen že pouze volební zásah ANO, byť "jen" v těchto volbách může zavdávat náznak nějaké změny ( doufám že se začnou bát ), pokud ANO uspěje, a já se bojím že uspěje, změna nepřijde, naopak utvrdí se a přitáhnou nám uzdu hezky do krve. Jinak nemám co napsat ( nakonec uvidíme, co se má stát, se taky stane … ) co píšete je pravda, nevím sice do jaké míry jde o zbabělost podnikatelských svazů a komor, do jaké míry je prostě vláda ignoruje, ale napsal jste to dobře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).