Hlavní navigace

Finanční úřady budou kvůli daňovým přiznáním otevřené i v sobotu

20. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: isifa/Lidové noviny/FRANTISEK VLCEK
I letos budou někteří lidé podávat daňové přiznání na poslední chvíli. Naštěstí mohou vše vyřídit o víkendu nebo dokonce mimo finanční úřad.

Finanční úřady udělají i letos všechno proto, aby opozdilci stihli odevzdat daňové přiznání včas. Termín pro odevzdání přiznání pro daň z příjmu fyzických osob se totiž nezadržitelně blíží. Posledním dnem pro podání je letos úterý 1. dubna. Toto datum je závazné pro všechny, kteří příslušnému finančnímu úřadu nedoručí plnou moc, opravňující k vyplnění přiznání jejich daňového poradce, případně není-li jim nařízen povinný audit. Pak se lhůta prodlužuje do 1. července. Drtivá většina živnostníků a podnikatelů ovšem bude odevzdávat přiznání v řádném termínu.

Ilustrační obrázek.
Autor: isifa/Lidové noviny/FRANTISEK VLCEK

Ilustrační obrázek.

Finanční úřady se obávají tradičního náporu lidí, kteří tak učiní na poslední chvíli. I proto budou územní pracoviště finančních úřadů otevřena v posledním v březnovém týdnu nejen ve všední den, ale i v sobotu 29. března. Podatelny budou otevřené od 8:00 do 12:00 a pokladny od 8:30 do 12:00. Seznam finančních úřadů rozdělený podle jednotlivých krajů je k dispozici na stránkách Finanční správy ČR.

Dále čtěte: Daňové přiznání. Jako každý rok zase na poslední chvíli

Pracovníci finančních úřadů také v průběhu března poskytují možnost předání daňových přiznání i mimo své obvyklé úřadovny, ve vybraných obcích. Plátci daně se s nimi mohou potkat zejména na radnicích. Seznam obcí, termíny i přesné adresy míst, kde úředníci finanční správy rozdávají tiskopisy, přebírají vyplněná daňová přiznání a poskytují konzultace nezbytné k vyplnění daňového přiznání, jsou zveřejněny na webu Finanční správy ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).