Hlavní navigace

Názor k článku Firma majetek nevyváděla, ale mohla by, uvedl berňák a vydal zajišťovák od Patriotista - Možná by chtělo zavést počet hlasů u voleb...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2018 18:07

    Patriotista (neregistrovaný)

    Možná by chtělo zavést počet hlasů u voleb podle odvedených daní. Takový člověk co odvede víc, se logicky podílí na stavbě a chodu státu více. Aneb podle hesla: koho chleba jíš...
    Jasně že např. Bureš by měl hlasů hodně, ale myslím si, že je stále páteří státu síť drobných podnikatelů. Tito podnikatele jsou podle mého názoru za svou činnost trestáni, veřejně haněni. Věřím v to, že pokud by nebyl takový úřednický šiml, žilo by se lépe. Kdybychom snížili daně, tak aby se nevyplatilo část zisku nezdanit a naopak za zdaňování mít jistou výhodu, pak by to tu vypadalo jinak.
    Dnes při "rovném" hlasování, kdy má úředník, jenž je živen podnikateli, zaměstnanci soukromého sektoru a firmami, více peněz než ten co jej živí a riskuje vice. Kdy má svoje teplé místečko jisté a nemusí se vůbec snažit. Kdy si může nadávat a buzerovat své chlebodárce. Nemůžeme se mít dobře. Náš stát nemůže obstát v zahraniční konkurenci. Nemůžeme se dostat na vrchol, kde jsme dříve byli.
    Když změníte hlasovací práva, bude se tu tančit zase podle těch, kteří poctivě platí daně, kteří budují tento stát a kterým není osud budoucích generací jedno. Bude tu vláda těch, kteří nebudou projídat budoucnost svých dětí, či dnes už spíš svých vnuků.
    Nebudeme tančit podle zahraničních velmocí, jak si nás která vezme pod svá křídla jako svého mazlíčka.
    Nebudeme se muset snažit rektoskopovat světové velmoci ale budeme hrdým národem. Dnes jim nejsme rovnocenným partnerem, ale mohli bychom být.
    Každý má právo volit a já mu toto právo nikterak nechci ubírat, ale podívejme se na Velkou Británii, má sněmovnu Lordů (velcí podnikatelé, přes které neprojde například nesmyslné zvyšování minimální mzdy) a má královnu (která představuje tradice a je stabilitou i vzorem mravnosti). Kdyby tady byl podobný kontrolní mechanismus, který by pomáhal podnikání a rozvíjení země, byli bychom na tom všichni lépe a všem by se vedlo líp. (Složité téma u kterého předpokládám doladění kontrolních mechanismů).
    Není totiž spravedlivé, že ty, kteří se o náš stát zasluhují nejvíce, trestáme.
    Chováme se nepěkně k naší otčině. Vytváříme z ní postupně vazalskou zemi, závislou na dobrovůli ostatních (tak jako dnes USA nemůže jít proti Číně i kdyby nevím co, protože jim USA dluží nepřiměřeně mnoho peněz)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).