Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Firma majetek nevyváděla, ale mohla by, uvedl berňák a vydal zajišťovák od sedlo - Toto jsou praktiky komunistické STB. Soudruh, STBak Babiš...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2018 18:54

    sedlo (neregistrovaný)

    Toto jsou praktiky komunistické STB. Soudruh, STBak Babiš se to naučil dobře jak to dělat. Ještě by měl říkat - já nic, já muzikant. Ale hlavně, že ti úředníci drží hubu a krok, jak on si přeje.

  • 22. 9. 2018 20:19

    Sláva (neregistrovaný)

    A nemůže to být "zneužití pravomoci veřejného činitele" ?
    To není chyba, za kterou by se mělo trestat několika násobky průměrného platu.
    To je horší. Přesto, že to soudy opakovaně odmítly, děje se to stále.
    Buď na pokyn někoho "mocného" nebo jde o aktivní blby.

    Aktivní blb? No, u nás nic neobvyklého. Stačí se podívat do vlády či parlamentu.
    Někdo vypálí nepopulární názor nebo návrh. A když se proti tomu ozve silný odpor, přispěchá Babiš s ujištěním, že nic takového nebude. To pak naskakují body popularity.

  • 23. 9. 2018 18:41

    petr (neregistrovaný)

    zneužití pravomoci veřejného čunitele ? asi trochu pohádka, to se nemůže stát, jedná-li se o soukromou personu. To se děje V'Ž D Y na pokyn - nějakého mocného aktivního blba. Vetování aktivních nepopulárních názorů je mimoto také dobrá předvolební kampaň. Třeba sýrotci ze sírie.
    I když Pravda je asi někde napůl (- kulturní nesnášenlivost, import výrostků, přesto potřeba pomoci maličkým - tam se asi fakt nedá bydlet). No tak zkusme přispěchat s návrhem na razantní snížení daní a státního aparátu - a uvidíte jak poskáče popularita dolů když přijde ujištění že nic takového nebude. Problém je, že to nepůjde tak jednoduše postrašit, jako sem přivézt děcka z postižených oblastí. Ty do metru, nebo ty větší.

  • 23. 9. 2018 9:13

    JáJáJá (neregistrovaný)

    Základní a fatální omyl byl ten, že si mnozí mysleli, jak převezmou od oddaných minulému režimu výrobní podniky ti schopni, kteří byli utlačováni a čekali na příležitost se projevit. V lepším případě přešly do rukou potomků, kteří v nich pracovali. Stejně jako polistopadová ministryně vnitra si myslela, že není možné, aby bylo potřeba tolik věznic, když většina osazenstva v nich určitě neměla být. Výsledek známe sami. Ze schopných se prosadili všehoschopní a kapacity věznic nestačí. Jsme výborní v nalhávání si a hledání odpovědnosti u druhých. Kdyby lidé energii spálenou vymýšlením, proč to nejde, věnovali do vymýšlení, jak to udělat, bylo by lépe všem.

  • 23. 9. 2018 12:02

    umfa (neregistrovaný)

    Schopných lidí bude vždycky strašně málo (to se týká jak organizátorů, tak lidí schopných vymyslet "jak to udělat"). Bohužel je od neschopných oddělíte jen tak, že je spolu s nimi pustíte do volné ekonomické soutěže. A to je ten zázračný přínos soukromého vlastnictví, které zaručí, že ti neschopní rozfrcají jenom svůj vlastní majetek (+ majetek který jim někdo dobrovolně svěřil) a nebudou likvidovat společný majetek socialistického státu.

  • 23. 9. 2018 14:27

    JáJáJá (neregistrovaný)

    Jsou neschopní, schopní a na vrcholu kapitalistické pyramidy stojí všehoschopní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).