Hlavní navigace

Francouzi prodávají na Kampě své speciality

Sdílet

Francouzští výrobci tradičních francouzských produktů se dnes prezentují na trhu, který na dva dny vznikl na pražské Kampě. Trh pořádá Francouzský institut v rámci Francouzské sezóny a výročí dobytí Bastily. Francouzská sezóna v Česku pak souvisí s francouzským předsednictvím Evropské unii. Nabídka trhu zahrnuje například francouzské sýry, provensálská a burgundská vína či husí a kachní játra.

Olga Poivre d´Arvor, ředitelka Francouzského institutu v Praze, vidí ve Francouzské sezóně jedinečnou možnost poměrně rozsáhle představit francouzskou kulturu v České republice. A kulinářství k francouzské kultuře neodmyslitelně pat­ří.

Francouzské kuchyni a mnohým dalším se business server Podnikatel.cz věnuje ve své pravidelné páteční rubrice Gurmán, kde hodnotí restaurace v Česku. Čtěte více na serveru Podnikatel.cz.