Hlavní navigace

Golf je u nás stále více populární

22. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Z exkluzivního průzkumu, který celosvětově každý rok uskutečňuje poradenská společnost KPMG, vyplývá, že Česká republika je ve východní Evropě jedničkou v oblasti golfu. Více jak 68 procent hráčů, v porovnání se dvanácti zeměmi, se věnuje této hře právě u nás. Do celosvětové studie bylo zahrnuto 1500 golfových hřišť ze 48 států.

Od roku 2003, kdy se tomuto sportu věnovalo ve východní Evropě 20 000 registro­vaných hráčů, byl zaznamenán letos nárůst na 51 566. Za západem ale stále zaostáváme. Ze statistik lze vyčíst, že počet hráčů v západní Evropě se pohybuje průměrně okolo 365 hráčů na jedno hřiště.

Je jisté, že Česká republika si zachová své vedoucí postavení ve východním bloku na dalších deset let. Tomáš Kulman z KPMG dodává, že naše pozice ještě není vůči zbytku světa vynikající a naše země je teprve na počátku cesty k velkému úspěchu.

Více informací o golfu, o kterém se ještě před několika lety tvrdilo, že je pouze sportem pro bohaté, se můžete dočíst na business serveru Podnikatel.cz v článku Lindy Krakowski.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).