Hlavní navigace

Názor k článku Heureka.cz poslala na provozovatele malého eshopu právníky kvůli sporu o recenze od h4x0r - Zajímalo by mne, zda máte nějakou zkušenost s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2013 14:51

    h4x0r

    Zajímalo by mne, zda máte nějakou zkušenost s provozováním e-shopu. Já ano a přijde mi, že pánovi docela křivdíte. Mám totiž naprosto stejnou zkušenost, jako on. Spokojený klient přidá recenzi jeden z deseti, možná i méně. Nespokojený prakticky každý a je úplně irelevantní, kde se stala chyba. Namátkou:
    - klient si nepřečetl obchodní podmínky a má pocit, že pokud zboží "skladem" objedná dnes, zítra ho dostane. Nedostane-li, stěžuje si. V praxi je to o tom, v obchodních podmínkách se jasně píše, že zboží dostane to 3 pracovních dnů. Proto, že DPD i PPL si pro balíky jezdí jednou denně a pokud klient objedná až po svozu, zboží fyzicky odejde až další den.
    - zboží přijde v poškozeném obalu. Samozřejmě je to chyba přepravce, napruzený klient to dá vyžrat vám
    - klient si pořádně nepřečte popis zboží, pak je zklamaný a opět není výjimkou, že za to nadává prodejci, ačkoliv chyba byla na straně klienta
    a podobně.

    Rozhodně je pravda, že se objevuje řada hodnocení "na truc", jako pomsta, že klient není se zbožím spokojen, ačkoliv prodávající neudělal jedinou chybu. Nebyl klientem kontaktován, že by byl nějaký problém, poslal zboží, jaké měl poslat a poslal to včas.

    Problém je, že stejně jako u Aukra chce Allegro pouze inkasovat a není ochotno za to prakticky cokoliv poskytnout - vyjma automatizovaných systémů. Jakmile je třeba "lidský" zásah, máte prakticky smůlu. Trh to evidentně akceptuje, ale košer to není.

    Můžete mít pravdu, že "postiženi" jsou všichni stejně, bohužel není tomu tak, protože je sortiment, který jako by potížisty přitahoval. A pokud jsem si dobře všiml, pán chtěl zrušit pouze lživé negativní informace, žádné hraní si na schovávanou, jak se snažíte podsouvat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).