Hlavní navigace

HK ČR kritizuje Vojtěcha: Znovuzavádění roušek vyvolává zmatek, firmy tápou

10. 9. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Hospodářská komora se ohradila vůči krokům ministra zdravotnictví. Postup, kdy zveřejnil informaci o znovuzavedení roušek bez jasných pravidel, vyvolal zmatek.

Způsob oznámení plošné povinnosti nosit roušky ve vnitřních prostorech zvedl ze židle šéfa Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého. Dle jeho slov vyžadují nová opatření jasná pravidla a konkrétní kroky, na které musí firmy v celé zemi reagovat. Pokud je ale nařízení bez jasných pravidel, vyvolává spíše nejasnosti. 

S ohledem na prudký nárůst počtu nemocných rozumíme tomu, že vláda přistupuje k dalším opatřením. Nicméně opět jsou zaváděná překotným způsobem. Není možné, aby ministr zdravotnictví na Twitteru zveřejnil informaci o tom, že se plošně zavede nová povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorech, aniž by byla zároveň zveřejněna jasná pravidla pro realizaci tohoto opatření v provozech, uvedl Vladimír Dlouhý. 

Postup vyvolává zmatek a nejasnosti

Nová opatření vyžadují konkrétní kroky, na které budou muset firmy v celé zemi reagovat. Navíc plošný přístup znovu popírá ujištění veřejnosti v tom, že případná zpřísňování protiepidemiologických pravidel budou realizována na základě mapy a semaforu. Nerozumíme proto tomu, proč v okresech, které i v tuto chvíli jsou na mapě označované bílou barvou, budou zavedena plošná opatření a budou podléhat stejným pravidlům jako v Praze, uzavírá Dlouhý. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).