Hlavní navigace

Hlavní mozek #EET končí. Hornochová už nebude náměstkyní na ministerstvu financí

19. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
O jejím odchodu se spekulovalo již dříve, nyní je to potvrzené. Simona Hornochová odchází z pozice náměstkyně ministra financí. S Babišem prý měla konflitky.

Hřebíček do rakve pro elektronickou evidenci tržeb? Její hlavní představitelka Simona Hornochová končí v pozici náměstkyně ministra financí Andreje Babiše. Sama přiznala, že spolupráce s Babišem není jednoduchá a měla právě kvůli EET s Babišem časté konflitky. Napsala to Mladá Fronta DNES (deník ovládaný samotným Babišem).

Ilustrační obrázek
Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek

Aby Hornochová mohla pokračovat v pozici náměstkyně, musela se do pátku přihlásit do výběrového řízení na tuto pozici. Požaduje to nový služební zákon. Této možnosti ale nevyužila, proto ve své funkci končí. Jak píše deník MfD, Hornochová si už sice hledá novou práci, ale zatím zůstane v roli Babišovy poradkyně pro daně. 

Připouštím, že spolupráce s panem Babišem nebývá někdy úplně jednoduchá, protože je velmi náročný. Ale to já také, a proto to dokážu pochopit, řekla deníku Hornochová. 

Uložte si: Všechny články o EET

Babiš se svými náměstky příliš dobře nevychází. Jde v pořadí o třetí výměnu na tomto postu. Již dříve se ve zlém rozešel s Lukášem Wagenknechtem a také s Martinem Prosem. O něm dokonce Andrej Babiš prohlásil, že ztratil jeho důvěru. 

Simona Hornochová by měla být ve funkci náměstkyně nejspíš do konce roku, poté by ji měl nahradit nový náměstek. Podle svých slov je však i nadále ochotna obhajovat a vysvětlovat projekt elektronické evidence tržeb. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).