Hlavní navigace

Hobbymarkety loni utržily rekordních 25,3 mld.korun

18. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pěti největším tuzemským hobbymarketovým řetězcům v loňském roce opět vzrostly tržby. Tentokrát na rekordních 25,3 miliardy korun. Je to o 1,5 miliardy korun více než v roce 2006. Vyplývá to z tabulky 50 největších tuzemských obchodníků, kterou sestavila společnost Incoma Research a časopis Moderní obchod.

Jedničkou mezi tuzemskými hobbymarkety byla z hlediska tržeb síť 22 prodejen Obi, která zvýšila tržby z 6,5 miliardy korun v roce 2006 na loňských 6,9 miliardy korun. Druhá pozice patřila 23 hobbymarketům Baumax, v nichž lidé loni utratili 6,8 miliardy korun, tedy o 300 milionů korun více než v roce 2006. Na třetím místě skončila pětice prodejen Hornbach, která zvýšila tržby z 5,3 miliardy korun v roce 2006 na 5,7 miliardy korun. Čtvrtá byla síť 52 prodejen Mountfield (tržby 3,4 miliardy korun) a pátá skončila společnost Bauhaus (2,5 miliardy korun), která v Česku provozuje pět stejnojmenných hobbymarketů.

V českých městech je více než stovka hobbymarketů a bude jich přibývat. Například společnost Baumax v minulých letech budovala obchody spíše ve velkých městech po celé ČR a nyní se chce více soustředit na metropoli, kde má zatím dvě prodejny. Letos na podzim Baumax otevře nový hobbymarket v Praze-Letňanech a v plánu má i Prahu 4. Nové prodejny chce mít Baumax do konce příštího roku také v Šumperku a Českých Budějovicích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).