Hlavní navigace

Názory k článku Internet je primárně sledovací nástroj, upozorňuje Leskovjan z Paralelní Polis

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2017 1:17

    tudlenudle (neregistrovaný)

    opet po roce trochu toho hackerskeho bububu

    2015 - "Kritický stav bezpečnosti průmyslových kontrolních systémů"
    2016 - "ROZHOVOR S EXPERTEM NA KYBERNETICKOU BEZPEČNOST: NA MÍSTĚ JSOU TY NEJČERNĚJŠÍ OBAVY"
    2017 - "Internet je primárně sledovací nástroj"

    jdou spatne ksefty? radsi si aktualizujte stranky vase "hackerske" stranky, jsou nejake nedodelane

    btw, jak prisel k oznaceni hacker?

  • 3. 9. 2017 6:53

    Motyl (neregistrovaný)

    Vyborne som sa zasmial na poslednej vete: "btw, jak prisel k oznaceni hacker?" :-)))))))))

    ALE!!

    Ked sa niekto dlhe roky profesionalne zaobera bezpecnostou IT systemov, sieti, .....bla-bla-bla..... a to nie len na teoretickej urovni, kedze robia aj rozne druhy penetracnych testov....

    Tak mu s kludnym svedomim budem hovorit PAN HACKER, lebo keby mal na to zaludok a chcel by, bez vacsich problemov by zacal luskat servery jednej firmy za druhou (a urcite by si na sieti vytipoval najprv uctovnicku a jej pocitac, kde sa pouziva internet banking a kde sa naozaj da nakradnut - aj ked tych sposobov je veeeeeeela a ten internet banking je skor komplikovanejsia zalezitost).

    Mam 39 rokov, robil som v roznych statoch EU, moje prve zamestnanie bolo vo firme, kde sme TRAJA programatori kompletne naprogramovali software pre Bankove Zuctovacie Centrum. Povinne to museli pouzivat vsetky banky, takze cez to isly uplne vsetky pohyby urobene na Slovensku (vnutrostatne aj medzinarodne patby). Nikdy som sa nezamyslal nad tym ako si tam nechat nejaku "dieru" (ak by to vobec bolo mozne!), ale je veeeeeelmi nizka pravdepodobnost ze by sa to niekomu podarilo prelomit. Ak ano, tak nie prelomit nas software, ale by omnoho lahsie nasiel nejaku chybu v logike overovania sa jednotlivych stran, .............. UZ SA MI NECHCE VYPISOVAT, NIE JE TO PODSTATNE.....

    Podstatne je to, ze dotychny pan vie co hovori a jeho profesionalna deformacia mu nedovoli hovorit o tom tak, aby ludia nadobudli pocit ze "je to pohodaaaaaaaa­aaaaa...." Vyjadruje sa presne tak ako by som cakal. A ze podobny clanok vychadza kazdy rok? To je ok. Ze tie clanky maju nazvy ako katastroficke filmy? To mi trochu vadi, ale staci si pozriet titulky v Novom Case a pojdem rovno spachat samovrazdu!! Asi vacsinu ludi naozaj zaujmu BU-BU-BU titulky z ktorych by som ja leda tak grcal.....

    Drzim palce vsetkym black hat hackerom, aj white hat hackerom (jedni bez druhych by nemali robotu) :-P

    A cest praaaaaci sudruhovia, nech nasa socialisticka vlast kvitne :-)

  • 3. 9. 2017 16:06

    Agent (neregistrovaný)

    Paralelní polis - projekt, ve kterých vystupují lidé mimo realitu jako je Urza a pod záštitou "Sorosového agenta" Janečka, takže jde o pochybný projekt sluníčkářského typu.

    Janeček, aby jako bílý kůň mohl financovat projekty a nebyl podezřelý kde vzal peníze, dostal krytí, a vytvořila se mu neuvěřitelná historka pro masy, že jeho geniální matematický algoritmus mu dává pohádkové peníze na burze. Kdo to uvěří, je naiva. Takže může dostávat peníze od svého šéfa a jako bílý kůň financovat kde co aniž by se někdo ptal, kde vzal peníze.

    Ty fáze jsou stejné u všech neziskovek. Je jedno, jestli jde o Romeu, Forum24, A2larm, Svobodné fórum, In iustitia, Nesehnutí, a stovky dalších.

    Nyní probíhá fáze jedna. Je nutné Paralelní polis dostat do vědomí lidí a vytvořit si jméno. Jen tak může později mít vliv a manipulovat, ehm, co to povídám, ovlivňovat mínění a realitu. A stáhnout na sebe řadu užitečných idiotů, kteří budou šířit slávu Paralelního polisu.

    Do toho mimo jiné patří prezentování každého, kdo bude pospojován s Paralelním polisem, jako odborníka. Každý bude hacker, odborník na počítače. Kromě toho se bude snažit Paralelní polis vlísat se do přízně mladé komunity, a dát jim pocit trochy té anarchie. Budou se tedy používat slova jako anarchokapita­lismus, kryptopunk, kryptohacker, a další - podle doporučení PR manažerů. Ostatně i Schwarzenberk na doporučení PR si chvíli hrál na punkera, aby řekl mladým, že je "jejich".

    Zkrátka další sluníčkový projekt Paralelní polis, který se snaží získat autoritu, moc a jméno. Někdo prostě dal velké peníze do založení projektu, který má později ovlivňovat veřejné mínění podle jeho plánů. Klasický aktivistický projekt někým financovaný.

    V blízké době se setkáte s řadou rozhovorů lidí spojovaných s Paralelním polisem. Je třeba reklama. A v každém rozhovoru bude trochu anarchie - protože nejde o informace nai o pravdu. Jsou to emoce a příběh, který prodává, nikoli pravda a užitečnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).