Hlavní navigace

IT odvětví je v Česku na vysoké úrovni

17. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

IT technologiím se v České republice daří. Země se s 47 body ze sta zařadila na 26. místo v hodnocení konkurenceschop­nosti IT odvětví. Posunula se tak o tři příčky výše než loni. V IT oblasti dominují ve světě USA, Finsko a Švédsko. Výsledky vyplývají ze studie sponzorované společností Business Software Alliance (BSA).

Rozvoj IT považují odborníci v dnešní době za velmi důležitý. Technologický sektor může být tahounem oživení ekonomiky a pohánět dlouhodobý ekonomický růst, říká Jan Hlaváč, tiskový mluvčí organizace BSA. Relativně dobré umístění značí, že Česká republika nabízí IT specialistům podle výsledků studie dobré obchodní prostředí s odpovídajícím právním rámcem. Zlepšit by naopak mohla výzkum a vývoj a lidský kapitál. Pokrok zaznamenal rozvoj IT infrastruktury, který poskočil téměř o 25 bodů nahoru.

Zlepšení dosáhlo Česko také v rámci hodnocení zemí bývalého východního bloku. Obsadilo druhou pozici za Estonskem a za sebou nechalo Maďarsko a Slovensko, které oproti loňsku za Českou republikou zaostaly. Celkově se průzkum prováděl v 66 zemích světa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).