Hlavní navigace

Názor k článku Ivo Toman: Spory o moc se vždy lépe vyřešily soubojem než spoluprácí od Tom - Ano, zastrašováním možná dosáhnete toho, že aktuálně někdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2011 18:27

    Tom (neregistrovaný)
    Ano, zastrašováním možná dosáhnete toho, že aktuálně někdo udělá něco, ale zároveň taky ze zastrašovaného vytvoříte nepřítele, který Vám své ponížení bude chtít vrátit.
    Už mnohokrát jsem za svoji profesní karieru viděl důsledky dlohodobého zastrašování, kdy zastrašovaný toužil po pomstě za jakoukoli cenu - viděl jsem například padnout středně velkou firmu, kterou vzal s sebou neustále zastrašovaný manager. Ano, nic tím nezískal, ale svého nepřítele zlikvidoval - podobně jako japonské Kamikadze.

    Navíc i Jobs sám je velice neschopný vůdce lidí. Nezapomínejte, prosím, že kdysi byl Apple číslo jedna a Bill Gates byl v tu dobu jenom klouček s brýlemi. Díky neschopnosti jednat s lidmi, aroganci a zastrašování nakonec prvenství Applu převzal Microsoft, stal se gigantem a Applu nezbylo než paběrkovat na okraji businessu. Také proto byl dokonce v roce 1985 z Applu VYHOZEN!

    Steve Jobs má štěstí v tom, že je velice schopný technolog a vizionář a umí získávat technologie budoucnosti. Jenže práve díky neschopnosti jednat s lidmi a snaze "jednat silou", z těchto technologií získá pouze nepatrné procento jejich pontenciálu.

    Člověk, jehož chování je hodno následovat je například Warren Buffet - neřve, nejedná afektovaně a podrážděně a baví se příjemně. I tak je daleko bohatší než Jobs - možná právě proto, že si cestou nevytváří hordy nepřátel.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).