Hlavní navigace

Názor k článku Ivo Toman: Pokud lidé nedělají to, co chcete vy, vyměňte je od Tom - Vy myslíte, že najdete na světě jediného člověka...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2011 23:33

    Tom (neregistrovaný)
    Vy myslíte, že najdete na světě jediného člověka jehož největším životním cílem bude "Vydělat co nejvíce peněz Ivo Tomanovi a položit za něj život" ? :-DDD

    Jestliže Vám toto nějaký zaměstnanec tvrdí, tak je prostě jenom "dobrý prodejce" a každý dobrý prodejce musí být především PROFESIONÁLNÍ LHÁŘ!

    Sám jsem majitel obchodní firmy a kdysi jsem začínal jako prodejce. Vůbec nechápete, co slovo "loajalita" znamená! Loajalita je něco jako láska - není automatická a nemůžete prostě střídat lidi tak dlouho, až někdo sakra bude loajální sám od sebe. Takový člověk je jenom dobrý lhář (herec).

    LOAJALITA vzniká, stejně jako například láska, na OBOUSTRANNÉM vztahu, kdy zaměstnanec ví, že se může VŽDY spolehnout na zaměstnavatele a naopak. Pokud zaměstnavatel v případě neplnění prodejů nebo podobné situace zaměstnanci už dopředu říká, že bude propuštěn (jako to děláte Vy) je jakákoliv loajalita už předem vyloučena. Evidentně máte EQ na bodu nula. Budete milovat ženu, která Vám řekne: "Budu s Tebou, jen když budeš zdravej a prachatej! Kdybys náhodou zchudnul nebo onemocněl, kopnu Tě do zadku a chcípni v starobinci!" ? Pochybuji...

    To, co děláte se Vám jednou setskaramentsky vymstí. Protože pokud učíte bezohlednosti, surovosti a sebestřednosti proč si myslíte, že Vaši žáci budou váhat použít je i proti Vám?!

    Myslíte, že když Vy neváháte někoho vyhodit v podstatě jen tak bez slitování, že on bude mít slitování s Vámi?

    Loajalita znamená, že zaměstnanec nepříjme nabídku konkurence, která Vám může zlomit vaz. Loajalita znamená, že zaměstnanec nasadí sám krk, aby jste unikl oku finanční kontroly...

    Možná si myslíte, že máte nejlepší zaměstnance, ale kolik z nich odmítne osobní profit nebo se dobrovolně poškodí, aby Vám zachránilo krk? To je loajalita!

    Trouvám si tvrdit, že nikdo. Protože podle Vaší školy "pokud nejsi s někým spokojený, nezkoumej ho, ODROVNEJ HO" nebudou riskovat vlastní ztrátu a stejně jako vy je předhodíte pracáku, tak oni Vás nechají zlikvidovat konkurencí nebo finančním úřadem, ČOI a podobně.

    Všichni ti "skvělí zaměstnanci" jsou jenom dobří lháři, kteří Vám sice generují zisk, ale zároveň bych Vám určitě neradil otáčet se k nim zády, protože jak ucítí špetku slabosti, zakousnou se do Vás. Největším paradoxem je, že jste je to načil sám :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).