Hlavní navigace

Jak je to nově s rouškami v zaměstnání? Pravidla se liší dle krajů

9. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Kdo má své stálé pracovní místo, nemusí na tomto místě nově nosit ochranu dýchacích cest. Netýká se to ale společných prostor a ani některých krajů.

Konkrétně by lidé měli nosit roušky v práci i nadále ve Zlínském, Jihočeském a Libereckém kraji. Nová pravidla platí od úterý. 

V některých krajích roušky neodloží

Vláda na svém pondělním zasedání schválila několik změn v protiepidemických opatřeních. Kromě jiného se týkají i nošení roušek v zaměstnání. Od včerejška je lidé nemusí nosit, pokud pracují na jednom pracovním místě a setkávají se pouze se spolupracovníky. Změna se ovšem netýká společných prostor, jako jsou šatny či jídelny.

Stejně tak se tato novinka netýká všech krajů. Roušky na pracovišti by lidé neměli odkládat ve Zlínském, Jihočeském a Libereckém kraji.

Co dalšího vláda schválila

Vláda dále od 8. června 2021 sjednotila podmínky pro tzv. OTN. Na všech místech, kde je pro vstup nutné očkování, testování nebo potvrzení o prodělané nemoci, budou platit totožné podmínky.

Jak uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, k prokázání bezinfekčnosti ode dneška platí všechny druhy testů na covid včetně samotestů nebo čestné prohlášení.  Od 1. července 2021 se také ruší všechna povinná pravidelná testování v zaměstnání, u osob samostatně výdělečně činných a ve školách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).