Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak u mě probíhala kontrola ze živnostenského úřadu? od Alena - Dobrý den, musím přiznat, že na kontrolou ze živnostenského...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2018 11:15

    Alena (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    musím přiznat, že na kontrolou ze živnostenského úřadu nemám dobré vzpomínky. Přestěhovala jsem se ze středních Čech do Prahy. Všude jsem nahlásila změnu bydliště- zdravotní, sociální a finanční úřad. Všude jsem byla osobně, ale ouha na živnostenský úřad jsem zapomněla. Nicméně si asi zjistili, že jsem změnila adresu a obeslali mě asi 2. měsíce po přestěhování a pozvali mě dvě paní- takové Kabrhlelové- nechali mě beze slova půl hodiny sedět v zasedačce a pak přišly s destičkami pod rukou - a oznámili mi, že jsem dle nějakého paragrafu nenahlásila přestěhování do 8. dnů a dali mi podepsat pokutu Kč 1 000,- s tím, že se nebudu odvolávat. Přišlo mi to jak za minulého režimu, hlavně, že se snaží propojit úřady, aby chudák OSVČ nestrávil dva dny obíháním úřadů a takové to banální věci, které nikomu nic nezpůsobí si mezi ssebou předali.

  • 29. 8. 2018 19:19

    Jiřina (neregistrovaný)

    Drahá paní, dovolte mi tu vyvrátit některé bludy, které tu prezentujete.
    Jako podnikatelka, co vlastní ŽIVNOSTENSKÉ oprávnění, máte, světe div se, povinnosti k ŽIVNOSTENSKÉMU úřadu, v jehož režimu vyděláváte peníze. To, že jste se přestěhovala, je úřadu jedno, jde o to, že na té minulé adrese zůstalo Vaše sídlo, tzn. někdo třeba koupil dům a moc se mu nelíbilo, že tam je centrum Vašeho podnikání, další div, protože závazky za Vámi by šly právě tam. Je to adresa, kterou máte na fakturách, například, takže to nemůže být jen tak někde. Takže nový majitel to oznámil a úřad Vás vyzval, abyste to napravila - protože musí reagovat na podnět, jinak bude mít problémy u Krajského úřadu nebo u Ministerstva průmyslu a obchodu. Kdybyste na výzvu reagovala, zaplatíte 100 kč, udělá se změna a je to vyřešené - dokonce se teď nastavuje automatická změna, takže se sídlo změní s každou změnou trvalého bydliště, dělá se to asi 6 let dozadu, takže je mi jasné, že jste na úřadě nebyla x let. Ale Vy jste nereagovala, takže, podle §58, musel úřad přistoupit k tomu, že Vám oprávnění zruší - ano, protože, opakuji, máte sídlo někde, kde nemá co dělat. Až poté, co podnikatel nereaguje a je mu prokazatelně doručeno, tak se přistoupí k řízení, kde jsou opravdu náklady 1000 kč.
    On Vás totiž úřad vyzývat vůbec nemusí. Může jít rovnou na kontrolu, jestli máte sídlo označené a pokud ne, to jsou teprve pokuty. Neznám ale žádný úřad, co to takto dělá, posílají právě výzvu, upozornění k tomu, že si máte adresu změnit_a každá taková výzva stojí stát několik desítek korun a doručuje se, bohužel, na x adres, než se podnikateli doručí, protože se neobtěžuje oznámit, že podniká jinde - a takových jako vy jsou tisíce.
    Takže si to shrneme - máte živnostenské oprávnění, na úřadě jste x let nebyla, nereagujete na vyzvání a pak tu řvete kvůli půlhodině a tisícovce. Ono, milá paní, nejsou jenom práva, ale i povinnosti. Tak si sáhněte do svědomí a reagujte na dopisy, co Vám úřady posílají, než si začnete stěžovat.

  • 30. 8. 2018 23:43

    Omg (neregistrovaný)

    Draha pani Jirino, evidentne jste nepochopila pointu daneho prispevku. Stat ma bambilion uradu. Ten samy stat dostane spolu se zmenou adresy ve vasi obcance potrebne udaje pro to aby vsechny jeho urady tuhle informaci meli k dispozici. Misto zasilani dopisu na starou adresu, nebo pokutou cela situace mohla byt vyresena v civilizovane krajine zpusobem - Dobry den, prestehovali jste se, vidime ze se Vam dari lip, mame radost ze budou vyssi dane. Proc by clovek mel chodit na 200 uradu kvuli zmene adresy kdyz u prvniho uz stat tuhle informaci ziska? Stat je sluzbou obcanovi a ne naopak.

  • 31. 8. 2018 11:21

    PPP (neregistrovaný)

    Rada, především pro ženy, která vám může ušetřit mnohá nedorozumění a zklamání. NEPŘEDPOKLÁDEJTE neustále, že se protějšek SÁM OD SEBE DOVTÍPÍ. Ať už je to manžel, úřad...Pokud něco chcete, musíte to nahlas sdělit (napsat) adresátovi. Ani plkání s kamarádkami nezaručí, že informace dorazí na místo určení pomocí drbnamobilu.

  • 6. 9. 2018 15:20

    lopata (neregistrovaný)

    Ano. Ano. Předpoklad je matka všech průserů... Do kamene tesat a zejména ženám dávat jako těžítko

  • 1. 9. 2018 18:24

    undatra (neregistrovaný)

    Jistě, jak se jen paní Alena může nazývat podnikatelkou, když ani neví, že má do osmi dnů vyplnit formulář XYZ-123456 a osobně jej odevzdat v podatelně Úřadu pro evidenci špinavých ponožek.

    Vy tam na úřadech vůbec nechápete, že podstata podnikání není ve vyplňování Vašich zbytečných papírů, ale že je to vynalézavost, kreativita, samostatnost, odvaha a hlavně práce, práce a práce. Ty Vaše papíry mají jen vnést pořádek do Vašich evidencí pro Vaše účely, abyste mohli podnikatele lépe kasírovat, ale žádný podnikatel se nestane lepším tím, že správně a krasopisně vyplní všechny Vaše formuláře.

  • 4. 9. 2018 16:11

    PPP (neregistrovaný)

    Tady nejsi na podatelně. :-) Chápu, že nadávat na vše a všechny se tak nějak nosí, energií se plýtvá na vymýšlení výmluv, místo nápravy a zastánci musí být placení agenti a nebo zaměstnanci. Nemusí tomu tak být. Někdo jen chápe, že žijeme v právním státě. S plusy i mínusy.

  • 4. 9. 2018 17:37

    undatra (neregistrovaný)

    Ano, to je právě to co vytýkám úředníkům a úřadům (a zákonodárcům). Chápu, že hloupá podnikatelská chyba by byla slíbit zákazníkovi něco třeba postavit a pak to udělat špatně a ještě při tom něco zničit. Ale nechápu úřad, který takovéhle chybě staví na roveň nevyplnění jejich "svatého" formuláře a ještě kvůli tomu peskuje, pronásleduje a pokutuje. A ještě lépe: kvalitu podnikatele nehodnotí podle toho jak dobře dělá svoji práci, ale podle toho jak vyplňuje ty papíry :-) které jsou navíc z větší části úplně zbytečné, buď protože že do nich člověk musí psát to co úřady už stejně dávno vědí nebo prostě proto, že je vyplňuje pro úřad který je sám úplně zbytečný a jeho pracovníci s ním.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).