Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak vymyslet název pro vaši značku, aby ji čas neudusil? Tady je 8 přístupů od Adam - Dobrý den, mám celkem do detailu rozmyšlený podnikatelský nápad....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2015 11:44

    Adam (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    mám celkem do detailu rozmyšlený podnikatelský nápad. Jen se ještě chci zeptat, jak vybrat dobře zapamatovatelný název pro doménu? Stejný název jako doména bude mít také firma.

    Kapitál mám sice velký, nicméně zatím ještě řeším tu byrokracii tady v Česku. Protože tady člověk potřebuje na všechno povolení, které je ještě ke všemu docela dost drahé. V tomto ohledu se nedivím, že to většina podnikatelů s dobrým nápadem zabalí. Ono když máte dát přes 150 000 jen za atesty, které trvají 90 dní.

    Navíc řeším ještě jednu otázku. Abych mohl působit na zahraničním trhu, je prý dobré mít On-Shore mezinrodní společnost v USA, kterou založíte do 24 hodin a to včetně bankovních účtů a jiných podstatných věcí. A pak tu ještě musíte mít českou s. r. o. kvůli odvodům daní z prodejů na území České Republiky..

    A mě zajímá jedna věc. Dám sem jen reprezentativní příklad:

    řekněme, že za měsíc na území ČR prodám zboží za 250 000 Kč českou s. r. o. společností, která patří do skupiny mé mateřské zahraniční LLC společnosti.

    Jak tyto peníze mohu převést do zahraniční společnosti tzn. těch třeba 200 000 z 250 000 převést do americké společnosti? Jak to provést, aby to bylo 100% legální? Nechci podvádět, ani mít žádné problémy se zákonem, proto se na to ptám. Zároveň tyto peníze nechci společnosti půjčovat.
    Nějak to přeci jít musí. Vždyť jak to řeší třeba takový VW, který má pod sebou několik automobilek?

    Děkuji a přeji pěkný víkend

  • 6. 9. 2015 15:32

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Úplně jednoduše, převodním příkazem, v účetnictví s.r.o. je budete mít v tržbách a normálně je zdaníte, převést můžete jen částku po zdanění, a tu zase zdanit v USA, ovšem za nižší sazbu než normálně, protože s USA máme smlouvu zabraňující dvojímu zdanění. Kdyby to bylo opačně, ze zdaněných příjmů v USA byste u nás zaplatil tuším že 5% daň do ČR.

  • 6. 9. 2015 16:09

    Adam (neregistrovaný)

    Ahá, takže pokud jsem to od Vás správně pochopil tak:

    1. tržby z s. r. o. 250 000 normálně zdaním místní sazbou
    2. těch 200 000 již zdaněných v s. r. o. převedu do LLC a v US znovu odvedu daň, ale už sníženou sazbou oproti místním.

    Pokud je to tak, je to jednodušší a hlavně legální. Zeptal jsem se hlavně proto, že jsem četl na nějakém fóru, že provádět převodní příkazy mezi dvěma tuzemskými společnostmi s. r. o. je prý nezákoné. Proto jsem si právě řekl ahá jak to budu dělat já s českou a zahraniční společností? jenže na tom fóru se už nic nepsalo o zdanění, což mě právě zajímalo a já Vám proto děkuji za to, že jste mi to vysvětlil.

    Navíc díky Vám jsem si našel i příslušné paragrafy. Sice nejsem účetní, nicméně jako podnikatele mě to prostě zajímalo.

    Ještě jednou Vám tedy děkuji a přeji pěknou neděli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).