Hlavní navigace

Lze vyplatit mzdu po zemřelém zaměstnanci jeho registrovanému partnerovi?

14. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
Jak je to s vyplácením mzdy po zemřelém zaměstnanci? Lze ji vyplatit registrovanému partnerovi? Podnikatelé radí v diskuzním fóru podnikatelům.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 17. června – 23. června

  • Dne 17. června je splatná čtvrtletní nebo pololetní záloha na daň z příjmu.
  • Dne 20. června je termín pro měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti.

Vzory šablon

Přiznání k dani z příjmů právnických osob podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů.

Vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů fyzických nebo právnických osob.

Potvrzení o zdanitelných příjmech – Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a funkčních požitků, o sražených zálohách na daň a o sražené dani vybírané zvláštní sazbou daně z příjmů dle § 6 a dle § 7 na základě autorského zákona

Hlášení o provedení srážky zajištění daně – Hlášení plátce daně o provedení srážky zajištění daně ze zdanitelných příjmů podle § 38e odst. 5.

Vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti – Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků

skoleni_15_4

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).